H νέα Bentley Bentayga EWB Mulliner

H έκδοση του SUV με μακρύ μεταξόνιο του Bentley Bentayga είναι πλέον διαθέσιμη με πλούσιες προδιαγραφές Mulliner.

H νέα Bentley Bentayga EWB Mulliner

H έκδοση του SUV με μακρύ μεταξόνιο του Bentley Bentayga είναι πλέον διαθέσιμη με πλούσιες προδιαγραφές Mulliner.

Η Bentley αποκάλυψε μια νέα, κορυφαία παραλλαγή Mulliner του SUV Bentayga με μακρύ μεταξόνιο (Extended Wheelbase). Βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας της Bentayga και διαθέτει μια σειρά από σχεδιαστικές αλλαγές και αναβαθμίσεις στο εσωτερικό υψηλών προδιαγραφών, καθώς και μια μοναδική επιλογή κινητήρα V8.

Το όνομα Mulliner έχει αποκτήσει διάφορους τίτλους μέσα στην Bentley κατά τη διάρκεια της ιστορίας της, αλλά στη σύγχρονη εποχή σηματοδοτεί τόσο εξατομικευμένες παραγγελίες όσο και μοντέλα κορυφαίων προδιαγραφών σε κάθε μία από τις τρεις σειρές της Bentley.

Όλες μοιράζονται διακριτικά σχεδιαστικά στοιχεία Mulliner, ξεκινώντας από το μοτίβο της των διπλών διαμαντιών στη γρίλια, που επαναλαμβάνεται και στα έμβλημα των εμπρός φτερών. Η Bentley προσφέρει επίσης μια έκδοση Blackline, αντικαθιστώντας ουσιαστικά κάθε γυαλιστερή επιφάνεια με μια μαύρη εναλλακτική λύση. Ο σχεδιασμός των τροχών 22″ της Mulliner είναι ειδικός για αυτή την κορυφαία έκδοση και διατίθεται σε τρία φινιρίσματα από γυαλιστερό χρώμιο έως γυαλιστερό μαύρο.

Οι μεγαλύτερες αλλαγές εντοπίζονται στο εσωτερικό, όπου υπάρχει μια μοναδική επιλογή τριών τόνων για τους επιμελημένους συνδυασμούς δέρματος και επενδύσεων. Αυτοί οι συνδυασμοί μπορούν στη συνέχεια να εξατομικευτούν περαιτέρω με διαφορετικές επιλογές ραφών, αλλά όλοι διαθέτουν το μοναδικό μοτίβο ραφών της Mulliner.

Για την περαιτέρω ενίσχυση της αίσθησης της χλιδής, περιλαμβάνονται επίσης στοιχεία όπως τα πατάκια δαπέδου από μαλλί με βαθύ πέλος και η χρήση μεταλλικών ενθέτων «B» στις επενδύσεις, ενώ το προαιρετικό συνήθως τετραθέσιο πακέτο πίσω καθισμάτων «Airline», που περιλαμβάνει δύο ξεχωριστές πολυθρόνες και μια πλήρη κεντρική κονσόλα στην πίσω σειρά, αποτελεί πλέον μέρος του στάνταρ εξοπλισμού.

Η Bentayga EWB Mulliner διατίθεται με τον 4λιτρο V8 twin-turbo της Bentley που αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Η κίνηση μεταδίδεται και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων και παρά το τεράστιο μέγεθος και βάρος, αγγίζει τα 100 χλμ./ώρα από στάση σε 4,8 δευτερόλεπτα.

Το σύστημα διεύθυνσης των πίσω τροχών και το Dynamic Ride Control της Bentley είναι διαθέσιμα για να βοηθήσουν στη μείωση της αίσθησης του βάρους της Bentayga εν κινήσει. Οι πίσω τροχοί είναι σε θέση να στραφούν προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός, προκειμένου να βελτιώσουν την ευελιξία του αυτοκινήτου σε χαμηλές ταχύτητες. Στις υψηλές ταχύτητες, οι πίσω τροχοί κατευθύνονται προς την ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός, προς όφελος της σταθερότητας.

Το Dynamic Ride Control είναι η συντομογραφία της Bentley για ένα ενεργό σύστημα πρόληψης της ολίσθησης, το οποίο χρησιμοποιεί ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48V για την τροφοδοσία κινούμενων ράβδων στην ανάρτηση που αποσκοπούν στην εξουδετέρωση πλευρικών κλίσεων στις στροφές. Αυτό συνδυάζεται με μια ενεργή ρύθμιση αερανάρτησης και ρυθμιζόμενα αμορτισέρ για να προσφέρει τη μέγιστη δυνατή ποιότητα κύλισης.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!