Νέο VW T-Cross: Όλες οι αλλαγές στο μικρό SUV της Volkswagen

Το B-SUV της Volkswagen ανανεώθηκε σε εμφάνιση, ποιότητα υλικών στην καμπίνα και εξοπλισμό.

Martin Meiners

Νέο VW T-Cross: Όλες οι αλλαγές στο μικρό SUV της Volkswagen

Το B-SUV της Volkswagen ανανεώθηκε σε εμφάνιση, ποιότητα υλικών στην καμπίνα και εξοπλισμό.

Το Volkswagen T-Cross είναι ένα από τα πιο έξυπνα μικρά αυτοκίνητα. Κόμπακτ σε εξωτερικές διαστάσεις αλλά με μεγάλους χώρους και πρακτικότητα, και καλά εξοπλισμένο σε τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Τέσσερα και κάτι χρόνια μετά το λανσάρισμά του, το B-SUV της VW δέχεται το πρώτο του σοβαρό facelift που περιλαμβάνει ανανεωμένη εμφάνιση, βελτιωμένο εξοπλισμό και αναβαθμισμένη ποιότητα κατασκευής.

Εμφανισιακά, στο εμπρός μέρος ανασχεδιάστηκε ο προφυλακτήρας και άλλαξαν τα φωτιστικά σώματα. Μάλιστα, στις  πλουσιότερες εκδόσεις Style και R-Line στάνταρ είναι και τα φώτα IQ.LIGHT LED matrix με την χαρακτηριστική φωτεινή μπάρα των νέων μοντέλων της Volkswagen που διατρέχει όλο το πλάτος.

Στο πλάι, η μεγαλύτερη διαφορά βρίσκεται στο βαμμένο κάτω πλαστικό ένθετο στις πόρτες, ενώ πίσω ξεχωρίζουν πάλι τα φώτα με το μοτίβο «Χ» και τη φωτεινή λεπτή μπάρα που καλύπτει όλο το πλάτος του πορτμπαγκάζ. Μικρές αλλαγές έχουμε επίσης στον προφυλακτήρα. Την αισθητική ανανέωση ολοκληρώνουν νέα σχέδια ζαντών και τρία νέα έντονα χρώματα: Grape Yellow, Clear Blue και Kings Red.

Martin Meiners

Η πρώτη μεγάλη αλλαγή που εντοπίζει το μάτι στο εσωτερικό, είναι η νέα, μεγαλύτερη κεντρική οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων, η οποία πλέον αιωρείται και δεν είναι ενσωματωμένη στο ταμπλό. Στάνταρ είναι μία οθόνη 8’’, ενώ οι πλουσιότερες εκδόσεις εξοπλίζονται με τη μεγαλύτερη των 9,2’’. Νέο είναι και το λογισμικό της. Στάνταρ σε όλες τις εκδόσεις είναι και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων, 8 ή 10,25 ιντσών, αναλόγως την έκδοση.

Βελτιωμένη είναι και η ποιότητα υλικών, με μαλακό υλικό να αντικαθιστά το σκληρό πλαστικό σε αρκετά σημεία της καμπίνας. Η ευρυχωρία και η πρακτικότητα ήταν ήδη κορυφαία για το μέγεθος του T-Cross, οπότε εκεί δεν έχουμε αλλαγές.

Martin Meiners

Το πίσω κάθισμα παραμένει συρόμενο κατά 14 εκατοστά, μεταβάλλοντας κατά το δοκούν το χώρο για τα γόνατα των πίσω επιβατών ή τον όγκο του πορτμπαγκάζ, ο οποίος κυμαίνεται από 385 έως 455 λίτρα. Με την αναδίπλωση του πίσω καθίσματος, ο συνολικός χώρος φόρτωσης φτάνει τα 1.281 λίτρα.

Χωρίς αλλαγές παραμένει και η γκάμα κινητήρων του μικρού SUV, η οποία αποτελείται αποκλειστικά από σύνολα βενζίνης. Στη βάση έχουμε τον 3κύλινδρο 1.0 TSI turbo των 95 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται αποκλειστικά με 5άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Επόμενη επιλογή είναι ο 1.0 TSI turbo των 116 ίππων με δυνατότητα επιλογής μεταξύ χειροκίνητου κιβωτίου 6 σχέσεων ή αυτόματου διπλού συμπλέκτη DSG 7 σχέσεων.

Στην κορυφή της γκάμας συναντάμε τον 4κύλινδρο 1.5 TSI turbo με απόδοση 150 ίππων, σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων για μείωση της κατανάλωσης όταν οι απαιτήσεις σε ισχύ είναι μικρές και στάνταρ αυτόματο κιβώτιο DSG7.

Οι παραγγελίες για το νέο Volkswagen T-Cross θα ξεκινήσουν το τελευταίο τρίμηνο του έτους, με τα πρώτα αυτοκίνητα να αναμένονται μέσα στο πρώτο τετράμηνο του 2024.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!