To ανανεωμένο Kia Picanto με στυλιστικά στοιχεία από το EV9

Το ανανεωμένο αυτοκίνητο πόλης Kia Picanto αποκτά εντυπωσιακό σχεδιασμό φωτιστικών σωμάτων -εμπνευσμένο από τη ναυαρχίδα της κορεατικής μάρκας, το EV9- και πιο τετραγωνισμένο σχήμα.

To ανανεωμένο Kia Picanto με στυλιστικά στοιχεία από το EV9

Το ανανεωμένο αυτοκίνητο πόλης Kia Picanto αποκτά εντυπωσιακό σχεδιασμό φωτιστικών σωμάτων -εμπνευσμένο από τη ναυαρχίδα της κορεατικής μάρκας, το EV9- και πιο τετραγωνισμένο σχήμα.

Η κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης έχει υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, με πολλούς κατασκευαστές να αποσύρουν τα μικρότερα μοντέλα τους υπέρ των πιο κερδοφόρων SUV και crossover. Όμως η Kia βλέπει το κενό που δημιουργείται ως ευκαιρία για το Picanto και η κορεατική μάρκα έδωσε στο μικρό αυτοκίνητο πόλης της ένα δεύτερο facelift για να προσελκύσει νέους αγοραστές που αναζητούν ένα προσιτό βενζινοκίνητο hatchback.

Η εντυπωσιακή εξωτερική εμφάνιση του Picanto είναι εμπνευσμένη από τη ναυαρχίδα της Kia, το SUV EV9. Αυτό περιλαμβάνει την υπογραφή των εμπρός και πίσω φώτων καθώς και μια πιο τετραγωνισμένη συνολική εμφάνιση. Το νέο Picanto αποκτά μια μπάρα φώτων σε όλο το πλάτος μπροστά και πίσω, η οποία όμως προσφέρεται μόνο στην έκδοση GT-Line, ενώ οι υπόλοιπες έχουν στη θέση της μαύρα διακοσμητικά στοιχεία.

Τα σπορ στοιχεία σχεδίασης του παλιού αυτοκινήτου, όπως τα εντυπωσιακά κόκκινα χρώματα, αντικαθιστούνται από πιο μοντέρνα μαύρα διακοσμητικά στοιχεία. Το Picanto του 2024 μοιράζεται τις ίδιες διαστάσεις με το απερχόμενο μοντέλο, δεδομένου ότι πρόκειται για κάτι περισσότερο από μια αισθητική αναβάθμιση, αν και η νέα εμφάνιση δίνει την ψευδαίσθηση ενός μεγαλύτερου οχήματος.

O ειδικός προϊόντων της Kia, Andrea De Arcangelis, δήλωσε ότι πρόκειται για μια συντονισμένη προσπάθεια της μάρκας να προσελκύσει αγοραστές που θα εξέταζαν το μεγαλύτερο supermini Kia Rio, το οποίο θα καταργηθεί σύντομα. Είναι μια τακτική που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί αλλού στην κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης, μεταξύ άλλων σε αυτοκίνητα όπως το Toyota Aygo X.

Στο εσωτερικό, το τελευταίο Picanto είναι σε μεγάλο βαθμό ίδιο με το απερχόμενο μοντέλο, αν και θα προσφέρονται νέες επιλογές εσωτερικού χρώματος, όπως Adventurous Green -το οποίο αντικατοπτρίζει ένα νέο εξωτερικό χρώμα- και Rich Brown.

Όλα τα νέα Picanto θα διαθέτουν οθόνη αφής 8″ με συνδεσιμότητα Android Auto και Apple CarPlay, ενώ ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 4,2″ θα είναι στάνταρ. Ο πλούσιος κατάλογος των χαρακτηριστικών ασφαλείας περιλαμβάνει ένα σύστημα παρακολούθησης της προσοχής του οδηγού, ενώ το σύστημα πρόληψης πρόσκρουσης αναβαθμίστηκε ώστε να βοηθάει την αποφυγή εισόδου σε διασταυρώσεις όταν υπάρχει κίνηση.

Τα επίπεδα εξοπλισμού για τη βρετανική γκάμα δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, αλλά είναι πιθανό ότι τα μοντέλα «1» και X-Line θα καταργηθούν. Η Kia επιθυμεί να κρατήσει τα πράγματα όσο το δυνατόν πιο απλά, οπότε μπορούμε να περιμένουμε τις εκδόσεις «2», «3» και GT-Line.

Ο ατμοσφαιρικός κινητήρας βενζίνης 1 λίτρου των 67 ίππων του απερχόμενου μοντέλου θα διατηρηθεί, ενώ διατίθεται και ο κινητήρας 1,2 λίτρων. Ωστόσο, δεν θα προσφέρεται ο turbo βενζινοκινητήρας T-GDi 1 λίτρου της Kia με ισχύ 100 ίππων. Και οι δύο κινητήρες θα είναι διαθέσιμοι με μηχανικό κιβώτιο πέντε σχέσεων (εκτιμώμενη κατανάλωση 4,7 λτ./100 χλμ.) και αυτόματο κιβώτιο (εκτιμώμενη κατανάλωση 5,1 λτ./100 χλμ.).

Δεδομένου ότι πολλές αντίπαλες μάρκες εγκαταλείπουν την κατηγορία των αυτοκινήτων πόλης και σταματά η παραγωγή προσιτών supermini όπως το Ford Fiesta, η Kia ελπίζει σε αύξηση του ενδιαφέροντος για το Picanto. Δεν έχει υπάρξει ακόμα επίσημη ενημέρωση για τις τιμές, αλλά θα περιμέναμε ένα μικρό άλμα σε σχέση με την τιμή του απερχόμενου Picanto, που ξεκινά από τα 14.390 ευρώ.

Στο ερώτημα αν αυτό θα είναι το τελευταίο βενζινοκίνητο Picanto, η Kia απάντησε ότι το μέλλον του αυτοκινήτου πόλης της εταιρείας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από αυτό το facelift. Μένει να διαπιστωθεί αν το Picanto θα μπορούσε να κάνει την εμφάνισή του στο μέλλον ως υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!