Τελική έκδοση για τον εορτασμό 30 ετών του V8 της Mercedes G 500

Μία αποχαιρετιστήρια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για τον εορτασμό 30 ετών της Mercedes G 500 με κινητήρα V8 παρουσίασε η γερμανική μάρκα.

Τελική έκδοση για τον εορτασμό 30 ετών του V8 της Mercedes G 500

Μία αποχαιρετιστήρια ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής για τον εορτασμό 30 ετών της Mercedes G 500 με κινητήρα V8 παρουσίασε η γερμανική μάρκα.

Πριν από 30 χρόνια, η Mercedes-Benz εξόπλισε για πρώτη φορά την G-Class με έναν 8κύλινδρο κινητήρα: ο 500 GE V8 έκανε το ντεμπούτο του σε μια αποκλειστική μικρή σειρά το 1993 και σηματοδότησε το αποκορύφωμα μιας ιστορίας υψηλών επιδόσεων εντός και εκτός δρόμου. Με την “Final Edition” η Mercedes γιορτάζει τα 30ά γενέθλια με μία ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της G 500, η οποία διαθέτει τον 4λιτρο V8 biturbo που αποδίδει 421 ίππους.

Η Final Edition διατίθεται σε τρεις χρωματικές παραλλαγές (μεταλλικό obsidian black, Manufaktur opalith white magno και το νέο χρώμα Manufaktur olive magno), καθεμία από τις οποίες είναι περιορισμένη σε 500 μονάδες. Διαθέτει επίσης ζάντες ελαφρού κράματος AMG 20 ιντσών σε σχεδίαση 5 διπλών ακτίνων, οι οποίες είναι βαμμένες στο χρώμα του αμαξώματος και φινίρισμα Manufaktur olive magno.

«Η Final Edition είναι το δώρο μας για τα 30ά γενέθλια της G 500, η οποία το 1993 θεωρήθηκε ο ρυθμιστής τάσεων και προάγγελος του high-end off-roader στην πολυτελή κατηγορία. Με τις αποκλειστικές λεπτομέρειες του εξοπλισμού του, το περιορισμένο ειδικό μοντέλο αποτελεί επίσης ένα ταιριαστό αποχαιρετιστήριο δώρο για τον κινητήρα V8 biturbo της G 500», δήλωσε ο Emmerich Schiller, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Mercedes-Benz G GmbH και επικεφαλής του τμήματος οχημάτων εκτός δρόμου της Mercedes-Benz.

Επιπλέον, το ειδικό μοντέλο διαθέτει την επιγραφή «FINAL EDITION», σε διάφορα σημεία στο εξωτερικό. Υπάρχει επίσης ένας προβολέας λογότυπου στους εξωτερικούς καθρέπτες, που προβάλλει το λογότυπο «G» και την επιγραφή «STRONGER THAN TIME» στην άσφαλτο όταν το όχημα είναι ακίνητο. Ο δακτύλιος του εφεδρικού τροχού, καθώς και άλλα πρόσθετα εξαρτήματα τόσο στο χρώμα του αμαξώματος όσο και σε γυαλιστερό χρώμιο, υπογραμμίζουν την αποκλειστικότητα του ειδικού μοντέλου περιορισμένης παραγωγής. Επιπλέον, προσφέρεται ένα αποκλειστικό υφασμάτινο κάλυμμα εσωτερικού χώρου (επίσης με την επιγραφή «STRONGER THAN TIME») για την προστασία του οχήματος από τη σκόνη και τις γρατζουνιές.

Μόλις οι επιβάτες εισέλθουν στο όχημα, τους υποδέχεται η φωτιζόμενη επιγραφή «FINAL EDITION» στα μαρσπιέ των θυρών. Η επιγραφή βρίσκεται επίσης στο ένθετο της χειρολαβής για τους επιβάτες. Ένα γνήσιο ασημένιο νόμισμα που σηματοδοτεί την ειδική έκδοση είναι προσαρτημένο στο πίσω μέρος του κλειδιού του οχήματος. Επιπλέον, η Superior Line με το σύστημα ήχου surround Burmester, το πακέτο καθισμάτων Active Multicontour Seat Package Plus και τα καθίσματα με δίχρωμο δέρμα Manufaktur Nappa ανήκουν στον βασικό εξοπλισμό της ειδικής έκδοσης.

Η “Final Edition” της G 500 εξοπλίζεται αποκλειστικά με το νέο πακέτο δέρματος Manufaktur, το οποίο ταιριάζει με το εξωτερικό χρώμα. Σχεδόν ολόκληρο το εσωτερικό είναι επενδεδυμένο με δέρμα Nappa, από το χώρο αποσκευών μέχρι την επένδυση της οροφής. Οι παραγγελίες για την “Final Edition” της G 500 έχουν ξεκινήσει, με τιμή 196.350 ευρώ στη Γερμανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!