H μία και μοναδική BMW Concept Touring Coupe

Η BMW παρουσίασε το τελευταίο της concept, η οποία είναι μία Z4 με αμάξωμα που μοιάζει με shooting brake, και έχει πάρει έμπνευση από τη Z3 M Coupe.

H μία και μοναδική BMW Concept Touring Coupe

Η BMW παρουσίασε το τελευταίο της concept, η οποία είναι μία Z4 με αμάξωμα που μοιάζει με shooting brake, και έχει πάρει έμπνευση από τη Z3 M Coupe.

Η BMW αποκάλυψε τη μοναδική έκδοση με σκληρή οροφή της Z4 Roadster στη λαμπερή εκδήλωση της έκθεσης αυτοκινήτου Villa D’Este στη λίμνη του Κόμο στην Ιταλία. Το μοναδικό μοντέλο έχει σχεδιαστεί κατ’ εικόνα των ιστορικών διθέσιων compact coupe της BMW, από το shooting brake concept «02» των αρχών της δεκαετίας του 1970 μέχρι την εμβληματική Z3 M Coupe των αρχών της δεκαετίας του 2000, που είχε κερδίσει το προσωνύμιο «παπούτσι κλόουν».

H νέα Concept Touring Coupe βασίζεται στη σύγχρονη Z4 Roadster 3ης γενιάς. Μοιράζεται τις ίδιες χαρακτηριστικές αναλογίες, συνδυάζοντας ένα πολύ κοντό μεταξόνιο με ένα συγκριτικά μακρύ εμπρός πρόβολο και μια μικρή ουρά. Η υφασμάτινη οροφή του roadster αντικαταστάθηκε από μια νέα σταθερή οροφή που παραμένει σχετικά ψηλά μέχρι το πίσω τζάμι, δημιουργώντας μια σιλουέτα που μοιάζει με shooting brake αμάξωμα.

Η θύρα του χώρου αποσκευών είναι μοναδική για τη Z4, διαθέτει ένα μικρό πίσω τζάμι, με επιθετική γωνία, που καταλήγει σε ένα χείλος το οποίο βρίσκεται επάνω από τα πίσω φώτα. Κάτω από αυτό, υπάρχει ένα ειδικά σχεδιασμένο ένθετο στον πίσω προφυλακτήρα και απολήξεις εξάτμισης με χρυσό φινίρισμα που ταιριάζει με άλλα χρυσά στοιχεία, όπως αυτά που βρίσκονται στα πλαίσια των παραθύρων, την εμπρός μάσκα και τις μοναδικής σχεδίασης ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών μπροστά και 21 ιντσών πίσω.

Η BMW έχει διανθίσει εκ νέου την υπάρχουσα καμπίνα της Z4 με νέα και πιο ποιοτικά υλικά από το ιταλικό εργαστήριο δέρματος Poltrona Frau. Το καφέ φινίρισμα που χρησιμοποιείται στα καθίσματα, τις πόρτες και τα κατώτερα τμήματα του ταμπλό, έρχεται σε αντίθεση με ένα πιο σκούρο φινίρισμα, και τα δύο προσαρμοσμένα στο απαλό καφέ εξωτερικό χρώμα.

Κάτω από το καπό βρίσκεται ο turbo 6κύλινδρος εν σειρά κινητήρας B58 της BMW, σε συνδυασμό με το συνηθισμένο αυτόματο κιβώτιο οκτώ σχέσεων. Στη Z4 M40i, η μέγιστη ισχύς του κινητήρα είναι 340 ίπποι και 500 Nm ροπής, ενώ είναι ικανός για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα.

Δεν υπάρχουν σχέδια για την BMW να βάλει το Concept Touring Coupe σε παραγωγή, με την ίδια τη Z4 να είναι απίθανο να αντικατασταθεί στην υπάρχουσα μορφή roadster μετά την τρέχουσα γενιά. Με την έμφαση που δίνει η BMW στην ηλεκτροκίνηση και τα κερδοφόρα SUV, αυτό δεν αναμένεται να αλλάξει σύντομα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!