Η νέα BMW XM στην Ελλάδα: Οι τιμές για όλες τις εκδόσεις

Η ολοκαίνουρια XM, το σπορ Plug-in Hybrid SUV της BMW με ισχύ έως 748 ίππους, ήρθε στην Ελλάδα και το MotorOne το είδε από κοντά.

Η νέα BMW XM στην Ελλάδα: Οι τιμές για όλες τις εκδόσεις

Η ολοκαίνουρια XM, το σπορ Plug-in Hybrid SUV της BMW με ισχύ έως 748 ίππους, ήρθε στην Ελλάδα και το MotorOne το είδε από κοντά.

Αυτό που βλέπετε στις φωτογραφίες είναι το ολοκαίνουριο σπορ SUV της BMW. Η XM είναι ένα «αυτόφωτο» SUV και όχι η κορυφαία έκδοση της γκάμας ενός μοντέλου. όπως π.χ. η Μ3 ή η Χ5 Μ. Είναι δηλαδή ένα αποκλειστικά “Μ” μοντέλο, εξελιγμένο από το τμήμα BMW M GmbH, το δεύτερο στην ιστορία της Βαυαρικής μάρκας μετά την Μ1 του 1977.

Η νέα XM παρουσιάστηκε στα τέλη του 2022 για να γιορτάσει τα 50 χρόνια του BMW M GmbH και, ακολουθώντας τη σύγχρονη αγοραστική τάση για SUV, συνέδεσε με τον πιο απόλυτο τρόπο δύο γράμματα απόλυτα συνυφασμένα με τη BMW: των «Χ» της γκάμας SUV και το «Μ» των θρυλικών σπορ μοντέλων της εταιρίας.

Είναι επίσης η πρώτη φορά που μια BMW M διαθέτει εξηλεκτρισμένο σύστημα κίνησης. Το υβριδικό σύστημα της XM απαρτίζεται από έναν βενζινοκινητήρα V8 4,4 λίτρων, έναν ηλεκτροκινητήρα, αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, σύστημα τετρακίνησης M xDrive και μπαταρία ιόντων λιθίου 29,5 kWh που φορτίζει αποκλειστικά με εναλλασσόμενο ρεύμα (7,4 kW).

Η συνδυαστική απόδοση στην απλή (λέμε τώρα…) έκδοση είναι 653 ίπποι και 800 Nm ροπής, νούμερα που εξασφαλίζουν εκρηκτικές επιδόσεις: 0-100 km/h σε 4,3’’ και τελική ταχύτητα περιορισμένη στα 250 km/h. Η μέση κατανάλωση που ανακοινώνει ο κατασκευαστής είναι 1,5-1,6 lt/100 km, ενώ υπάρχει επίσης η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για έως και 88 km.

Η ειδική έκδοση LABEL RED, που ξεχωρίζει βέβαια από τις κόκκινες «πινελιές», έχει ακόμη πιο υψηλή απόδοση που φτάνει τους 748 ίππους και τα 1.000 Nm ροπής – πρόκειται για το ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής που έχει εξελίξει ποτέ η BMW M GmbH! Χρειάζεται μόλις 3,8’’ για να επιταχύνει από το 0 στα 100 km/h, ενώ η τελική της ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h, αλλά αυξάνεται στα 290 km/h με το προαιρετικό πακέτο M Driver’s.

Είχαμε την ευκαιρία να δούμε από κοντά την νέα BMW XM στην επίσημη παρουσίαση που έκανε η ελληνική αντιπροσωπεία. Η εμφάνιση του μεγάλου σπορ SUV είναι αναμφίβολα επιβλητική – έως και υπερβολική σε κάποια σημεία. Ξεχωρίζουν τα μεγάλα νεφρά της μάσκας με το φωτιζόμενο περίγραμμα και το χρυσαφί σιρίτι που «τρέχει» περιμετρικά το αμάξωμα.

Ένα από τα εντυπωσιακά στοιχεία είναι και οι τεράστιες ζάντες αλουμινίου, με διάμετρο 21’’ στο βασικό εξοπλισμό και με δυνατότητα επιλογής έως και 23’’!

Μπαίνοντας στο εσωτερικό της BMW XM, λογική του σχεδιασμού ακολουθεί τη νέα τάση που συναντάμε και στα υπόλοιπα μοντέλα της εταιρίας, με οδηγοκεντρική σχεδίαση, το BMW Curved Display με τις δύο ενωμένες οθόνες στο ταμπλό και τα υλικά εξαιρετικής ποιότητας σε κάθε σημείο, ακόμη και στην οροφή με την ανάγλυφη επιφάνεια.

Γενναιόδωρη είναι τόσο η ευρυχωρία όσο και η αίσθηση πολυτέλειας, με θερμαινόμενες πλάτες στο πίσω κάθισμα που εκτείνονται στα πλαϊνά, ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια, ατμοσφαιρικό φωτισμό με 100 LED και κορυφαίο ηχοσύστημα Surround Bowers & Wilkins Diamond με ενισχυτή 1.500 watt.

Η παραγωγή του σπορ SUV γίνεται στις HΠΑ, που μαζί με την Κίνα αποτελούν άλλωστε τις δύο κυριότερες αγορές για το μοντέλο – οι μισές XM θα πωλούνται εκεί! Στην ελληνική αγορά, οι τιμές του μοντέλου έχουν ως εξής:

  • BMW XM: 187.450 €
  • BMW XM LABEL RED: 218.250 €
  • BMW XM LABEL RED Individual Frozen Carbon Black: 229.270 €.
Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!