smart #3: Αυτό είναι το πρώτο SUC της smart

Το πρώτο Sports Utility Coupe της smart είναι το #3, το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και σπορ σε εμφάνιση και επιδόσεις.

smart #3: Αυτό είναι το πρώτο SUC της smart

Το πρώτο Sports Utility Coupe της smart είναι το #3, το οποίο είναι αμιγώς ηλεκτρικό και σπορ σε εμφάνιση και επιδόσεις.

Στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης έκανε πρεμιέρα το smart #3, το πρώτο «Sports Utility Coupe». Επί ευρωπαϊκού εδάφους θα το δούμε στην έκθεση του Μονάχου τον Σεπτέμβριο, με το λανσάρισμα του μοντέλου να έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2024.

Μοιράζεται την ίδια φιλοσοφία αισθητικά με το smart #1, με τη διαφορά εδώ να εστιάζεται στις νέες γραμμές, με πιο premium και σπορ αναφορέ,ς που έδωσε η σχεδιαστική ομάδα της Mercedes-Benz στο smart #3. Ξεφεύγει από την τετραγωνισμένη σχεδίαση, με την κλίση της οροφής στο τελείωμά της να δημιουργεί ένα νέο μοτίβο, πιο κουπέ και παράλληλα σπορ.

Εμπρός οι κοινές αναφορές είναι πιο πολλές, με την εισαγωγή τραπεζοειδούς σχήματος να μοιάζει, όπως και αυτή η πιο μικρή που βρίσκεται πιο πάνω, εμπρός από το καπό. Τα φωτιστικά σώματα είναι οβάλ και ενώνονται, με μια πιο λεπτή φωτεινή γραμμή, κάτι αντίστοιχο που συμβαίνει και στο πίσω μέρος. Το αμάξωμα, όσον αφορά τους χρωματισμούς είναι διαθέσιμο σε έντονο πορτοκαλί και ματ μπλε ανοιχτό.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί μια μεγάλη οθόνη 12,8 ιντσών που είναι τοποθετημένη στο κέντρο του ταμπλό, με την εικόνα να συμπληρώνουν οι στρογγυλοί αεραγωγοί. Σε αυτή τη φάση, η smart δεν αποκάλυψε τα τεχνικά στοιχεία του μοντέλου, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε δύο εκδόσεις, μία με έναν ηλεκτρικό κινητήρα τοποθετημένο πίσω και μία ακόμα με δύο ηλεκτροκινητήρες που θα εστιάζει στις επιδόσεις και θα αποδίδει πάνω από 400 ίππους.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!