Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: Αμιγώς ηλεκτρική με 658 ίππους

Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV είναι το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV, που δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία της άνεσης.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: Αμιγώς ηλεκτρική με 658 ίππους

Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV είναι το πρώτο υπερπολυτελές ηλεκτρικό SUV, που δίνει νέα διάσταση στην εμπειρία της άνεσης.

Αποκαλύφθηκε η πρώτη αμιγώς ηλεκτρική Mercedes-Maybach EQS 680 SUV, που έρχεται να αναβαθμίσει την εμπειρία των υπερπολυτελών οχημάτων, με ανώτερα χαρακτηριστικά ακόμα και από τις S-Class και GLS SUV. Εστιάζει στην απόλυτη άνεση και πολυτέλεια, με στοιχεία για ένα πιο βιώσιμο μέλλον και σχεδίαση που εντυπωσιάζει, εστιάζοντας στις αγορές όπως αυτές της Κίνας και των ΗΠΑ.

Όπως όλα τα πρόσφατα μοντέλα της Maybach έτσι και αυτή έχει αμάξωμα με διχρωμία. Το σήμα της Mercedes δεσπόζει στην κορυφή του καπό, με τη μάσκα να έχει κάθετες γρίλιες και τρεις μεγάλες εισαγωγές (που δεν είναι λειτουργικές), δύο στις άκρες του προφυλακτήρα, όπου υπάρχουν και logo της Maybach και μία στο κάτω μέρους του. Το υπερπολυτελές SUV πατάει σε τροχούς 21 ιντσών και προαιρετικά σε 22 ιντσών.

Εκεί όμως που η EQS 680 SUV δικαιολογεί το όνομα της Maybach, είναι στο εσωτερικό. Το πίσω δεξί κάθισμα διαθέτει επιπλέον της στάνταρ λειτουργίας μασάζ και κλιματισμού, μασάζ για τις γάμπες και θέρμανση για τους ώμους, ενώ παρέχει και έξτρα στήριξη για τα πόδια με επεκτεινόμενο τμήμα στο κάτω μέρος. Μια κεντρική κονσόλα χωρίς τα δύο πίσω καθίσματα και γίνεται ακόμα μεγαλύτερη κατόπιν παραγγελίας.

Κορυφαία πολυτέλεια

Στις ανέσεις περιλαμβάνονται θερμαινόμενες ποτηροθήκες, τέσσερις θύρες USB-C, δύο θύρες HDMI και μια θήκη για tablet. Ένας ασημένιος δίσκος για τη σαμπάνια είναι επίσης διαθέσιμος, όπως και ένα αφαιρούμενο ψυγείο. Δύο οθόνες 11,6 ιντσών είναι τοποθετημένες στις πλάτες των εμπρός καθισμάτων και φροντίζουν για την ψυχαγωγία των επιβαινόντων, μέσω του συστήματος πολυμέσων MBUX.

Η Mercedes-Maybach EQS 680 SUV πατάει στην πλατφόρμα EV2, την ίδια που χρησιμοποιεί και η EQS. Το συνολικό μήκος της φτάνει τα 5,125 μ., το πλάτος είναι 2,034 μ., ενώ αυτό του μεταξονίου αγγίζει τα 3,210 μ. και υπόσχεται εξαιρετική ευρυχωρία στο εσωτερικό.

Η απόδοση φτάνει τα 484 kW (658 ίπποι) και τα 950 Nm ροπής. Η κίνηση περνάει και στους τέσσερις τροχούς, με την EQS 680 SUV να επιταχύνει από στάση μέχρι τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 4,4 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα 210 χλμ./ώρα. Η μπαταρία που χρησιμοποιείται είναι 107 kWh και προσφέρει αυτονομία που ξεπερνάει τα 600 χιλιόμετρα. Έχει δυνατότητα φόρτισης 200 kW και μπορεί να ανακτήσει ενέργεια για 220 χιλιόμετρα σε μόλις 15 λεπτά της ώρας.

Η νέα EQS 680 SUV διαθέτει την τελευταία τεχνολογία πλαισίου, που περιλαμβάνει και τετραδιεύθυνση 4,5 μοιρών από το βασικό εξοπλισμό ή 10 μοιρών προαιρετικά, που βελτιώνει την ευελιξία του αυτοκινήτου, με τον κύκλο στροφής να γίνεται 11,9 και 11,0 μέτρα αντίστοιχα. Επίσης έχει στάνταρ προσαρμοζόμενη αερανάρτηση, με ειδικές ρυθμίσεις για να προσφέρει την απόλυτη άνεση.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!