BMW XM Lebel Red: Η ισχυρότερη

Με 748 ίππους, αυτή η πληθωρική BMW XM Label Red, είναι το ισχυρότερο και αναμφίβολα το πιο ξεχωριστό μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

BMW XM Lebel Red: Η ισχυρότερη

Με 748 ίππους, αυτή η πληθωρική BMW XM Label Red, είναι το ισχυρότερο και αναμφίβολα το πιο ξεχωριστό μοντέλο της γερμανικής φίρμας.

Η BMW XM πάει ένα βήμα παραπέρα και αποκτά μια ακόμα πιο ειδική έκδοση με τα διακριτικά Label Red. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη και έντονη αισθητική τους, που δεν φείδεται υπερβολών, κάτι που εξάλλου ισχύει και για την απόδοσή της, η οποία φτάνει τους 748 ίππους.

Τιμή που την καθιστά το πιο ισχυρό μοντέλο της γερμανικής εταιρείας και προκύπτει από το συνδυασμό ενός θηριώδους V8 κινητήρα βενζίνης, με έναν ηλεκτροκινητήρα. Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η ροπή η οποία αγγίζει τα 1.000 Nm και δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των δυνατοτήτων αυτής της ξεχωριστής BMW.

Η επίσημη παγκόσμια πρεμιέρα της XM Label Red θα γίνει στην έκθεση αυτοκινήτου της Σαγκάης, στις 18 Απριλίου. Εκεί όπου η BMW επενδύει πολλά σε επίπεδο πωλήσεων, καθώς η αγορά της Κίνας έχει γίνει μια από τις σημαντικότερες για τη γερμανική εταιρεία. Το βιβλίο των παραγγελιών θα ανοίξει στις 28 Απριλίου, ενώ η παραγωγή της θα ξεκινήσει τέσσερις μήνες αργότερα, τον Αύγουστο του 2023 στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ.

Το σύστημα M HYBRID στην BMW XM Label Red επιδεικνύει την επίδραση του εξηλεκτρισμού του συστήματος κίνησης στα μοντέλα υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH. Η ρυθμισμένη με ακρίβεια αλληλεπίδραση του ηλεκτροκινητήρα και του V8 κινητήρα, εξασφαλίζει μια άμεση παροχή ισχύος που στη συνέχεια αναπτύσσεται εμφατικά και με αμείωτη ένταση μέχρι την κόκκινη περιοχή του στροφόμετρου.

Με συνολική ισχύ αυξημένη στους 748 ίππους, η νέα έκδοση ξεπερνά κατά 95 ίππους την βασική BMW XM που ξεκίνησε να παράγεται από τον Δεκέμβριο του 2022. Η ροπή του συστήματος είναι αυξημένη κατά 200 Nm και κορυφώνεται πλέον στα 1.000 Nm. Η ισχύς περνάει στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive. Ειδικές ρυθμίσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο, για πιο άμεση και σπορ απόκριση.

Το σύστημα M HYBRID της BMW XM Label Red συνδυάζει τις αρετές της ηλεκτροκίνησης που θα δούμε να κυριαρχούν στο μέλλον, με τις παραδοσιακές ιδιότητες ενός οκτακύλινδρου κινητήρα εσωτερικής καύσης με υψηλούς ρυθμούς περιστροφής και τεχνολογία M TwinPower Turbo. Η τελευταία γενιά του V8 ξεχωρίζει με την εξαιρετικά άμεση παροχή ισχύος, την αυξημένη αποδοτικότητα και τις μειωμένες εκπομπές ρύπων. Εκτός από την cross-bank πολλαπλής εξαγωγής, διαθέτει επίσης ενισχυμένo στροφαλοφόρο άξονα, υπερσυμπίεση με ηλεκτρικά ελεγχόμενη βαλβίδα εκτόνωσης, αναβαθμισμένη παροχή λαδιού και βελτιστοποιημένο διαχωρισμό λαδιού.

Πανίσχυρη

Η απόδοση του V8 κινητήρα βενζίνης  φτάνει τους 585 ίππους στις 5.600 σ.α.λ., με τη μέγιστη ροπή είναι 750 Nm και είναι διαθέσιμα στο σύνολό τους και σταθερά από τις 1.800 έως τις 5.400 σ.α.λ. Για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων 8 σχέσεων M Steptronic. Ο ηλεκτρικός κινητήρας αποδίδει 197 ίππους και 280 Nm ροπής.

Ένα σύστημα pre-gearing που κατοχυρώθηκε με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας από την BMW, χρησιμοποιείται για την αύξηση της ροπής που παράγει ο ηλεκτροκινητήρας σε μία πραγματική μέγιστη τιμή 450 Nm στην είσοδο του κιβωτίου ταχυτήτων του κινητήρα. Με αυτόν τον τρόπο, ο συμπαγής κινητήρας είναι σε θέση να παρέχει την ώθηση σε επίπεδο ροπής που κανονικά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο με τη χρήση μιας πολύ μεγαλύτερης και βαρύτερης μονάδας.

Η BMW XM Label Red απαιτεί για την τυπική επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα μόλις 3,8 δευτερόλεπτα, έχοντας μέγιστη ταχύτητα που περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ./ώρα, αλλά αυξάνεται στα 290 km/h στα αυτοκίνητα με το προαιρετικό M Driver’s Package.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου 25,7 kWh προσφέρει ηλεκτρική αυτονομία που φτάνει, σύμφωνα με τον WLTP, τα 75 έως 83 χιλιόμετρα. Επίσης, η BMW XM Label Red μπορεί να κινηθεί αμιγώς ηλεκτρικά με ταχύτητα έως 140 χλμ./ώρα. Για τη φόρτιση της μπαταρίας απαιτούνται 4,5 ώρες, με εναλλασσόμενο ρεύμα 7,4 kW.

Ο στάνταρ εξοπλισμός της πανίσχυρης BMW περιλαμβάνει προσαρμοζόμενη ανάρτηση M Professional – με ηλεκτρονικά ελεγχόμενα αμορτισέρ και ενεργές αντιστρεπτικές δοκούς με σύστημα Active Roll Comfort για την εξάλειψη των κλίσεων του αμαξώματος στη μία πλευρά του οχήματος – και Integral Active Steering. Το σύστημα πέδησης M Sport περιλαμβάνει φρένα με 6πίστονες, δαγκάνες μπροστά και μονοπίστονες δαγκάνες πίσω.

Εσωτερικό

Τα καθίσματα πολλαπλών λειτουργιών M, τα προστατευτικά γονάτων, το ειδικό περιεχόμενο M στην κυρτή οθόνη BMW Curved Display και στο στάνταρ head-up display, ο χαρακτηριστικός μοχλός επιλογέας ταχυτήτων M και ένας ειδικός πίνακας ελέγχου M στην κεντρική κονσόλα, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά ενός cockpit που παραπέμπει σε σπορ αυτοκίνητο το οποίο έχει βελτιστοποιηθεί για να προσφέρει μία συναρπαστική εμπειρία επιδόσεων.

Το μπουτόν M Hybrid χρησιμοποιείται για την επιλογή του επιθυμητού προφίλ λειτουργίας του συστήματος κίνησης, ενώ το κουμπί Setup παρέχει άμεση πρόσβαση στη διαμόρφωση του συστήματος κίνησης, του πλαισίου, του συστήματος διεύθυνσης, του συστήματος πέδησης και του M xDrive, καθώς και τη ρύθμιση του επιπέδου ανάκτησης ενέργειας κατά την πέδηση.

Το δερμάτινο τιμόνι M διαθέτει διακοσμητικά στοιχεία σε μαύρο χρώμιο, καθώς και μπουτόν M και paddles αλλαγής ταχυτήτων με carbon ένθετα, των οποίων τα σύμβολα για το ανέβασμα και το κατέβασμα είναι σε κόκκινο χρώμα. Ένα αποκλειστικό ειδικό χαρακτηριστικό της BMW XM Label Red είναι το σύμβολο που προσδιορίζει το Boost Mode στο αριστερό χειριστήριο αλλαγής ταχυτήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!