Kia EV5: Προάγγελος εξελίξεων

Το Kia Concept EV5 αποτυπώνει το μέλλον των SUV της κορεατικής φίρμας.

Kia EV5: Προάγγελος εξελίξεων

Το Kia Concept EV5 αποτυπώνει το μέλλον των SUV της κορεατικής φίρμας.

Το νέο Kia Concept EV5, όπως είναι το πλήρες όνομα του πρωτότυπου SUV της κορεατικής φίρμας, δείχνει το μέλλον. Σχεδιαστικά ακολουθεί τις φόρμες που είδαμε πρόσφατα στο μεγαλύτερο EV9. Αμφότερα μοιράζονται την ίδια… μύτη, κοφτή, με διαφορετική, απ’ όσο μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, τοποθέτηση των φωτιστικών σωμάτων, αλλά και τις έντονες ακμές, που χαρακτηρίζουν εν γένει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία.

Το προφίλ ακολουθεί μίνιμαλ προσέγγιση, χωρίς υπερβολές και ξεχωριστές λεπτομέρειες το περίγραμμα των παραθύρων και την… αιωρούμενη οροφή στο τελείωμά της. Τα λεπτά φωτιστικά σώματα πίσω, με το ιδιαίτερο σχήμα ενισχύουν την αίσθηση του πλάτους, συμβάλλοντας στην επιβλητική εικόνα του μοντέλου.

Το εσωτερικό δεν έχει καμία σύνδεση με άλλα συμβατικά μοντέλα. Η σχεδίαση του ταμπλό είναι ενιαία, λιτή, χωρίς περιττά στοιχεία εντυπωσιασμού. Το κάτω μέρος του ταμπλό απουσιάζει για χάρη της ευρυχωρίας, ενώ ο οδηγός έχει στα χέρια του ένα οκτάγωνο τιμόνι και στο οπτικό του πεδίο μια μεγάλη σε πλάτος οθόνη, για τον πίνακα οργάνων και το σύστημα πολυμέσων.

Τα καθίσματα μοιάζει ενωμένα, χωρίς κεντρική κονσόλα ανάμεσά τους, ενώ έχουν τη δυνατότητα να μετακινούνται, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, διαμορφώνοντας ένα σαλόνι εκτός αυτοκίνητου, ιδανικό για περιπέτεια και αποδράσεις στην εξοχή.

Επιπλέον, μια μεγάλη πανοραμική οροφή λειτουργεί ως ηλιακός συλλέκτης, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει γνωστό από τον κατασκευαστή αν θα φορτίζει την μπαταρία ή θα παρέχει ενέργεια για τις επιμέρους λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!