Πρεμιέρα για την ανοιχτή Ferrari Roma Spider (+video)

Παρουσιάστηκε η Ferrari Roma Spider των 620 ίππων, με υφασμάτινη οροφή και υπέροχη θέα.

Πρεμιέρα για την ανοιχτή Ferrari Roma Spider (+video)

Παρουσιάστηκε η Ferrari Roma Spider των 620 ίππων, με υφασμάτινη οροφή και υπέροχη θέα.

Η Ferrari Roma Spider είναι το νέο ανοιχτό μοντέλο της ιταλικής φίρμας, που αναβιώνει μετά από 54 χρόνια τη φιλοσοφία της 356 GTS4, έχοντας υφασμάτινη οροφή και κινητήρα τοποθετημένο εμπρός. Η αδιαπραγμάτευτη κομψότητα, με τις χυτές γραμμές, τις έντονες ακμές και τις λείες επιφάνειες, συνθέτουν ένα σύνολο που, αισθητικά, κόβει την ανάσα.

Η υφασμάτινη οροφή της ανοίγει και κλείνει ηλεκτρικά σε 13,5 δευτερόλεπτα, ακόμα και όταν το αυτοκίνητο κινείται με ταχύτητα έως 60 χλμ./ώρα. Οι περιορισμοί που θέτει η οροφή στην Roma Spider είναι σχεδιαστικοί και αφορούν το πίσω μέρος. Το πίσω παράθυρο έχει τροποποιηθεί ανάλογα, με τα ενσωματωμένα στα καθίσματα προσκέφαλα και το ανεμοθραύστη να προστατεύουν τους επιβαίνοντες από το άνεμο.

Όπως και στην coupe εκδοχή του μοντέλου, έτσι και στην περίπτωση της Roma Spider, υπάρχει ένας V8 κινητήρας 3,9 λίτρων με δύο turbo, που αποδίδει 620 ίππους, μεταξύ 5.750 και 7.500 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή αγγίζει τα 760 Nm και αποδίδεται στο σύνολό της, σταθερά από 3.000 έως τις 5.750 σ.α.λ. Το όριο περιστροφής του κινητήρα, με τα κόκκινα στο στροφόμετρο βρίσκονται στις 7.500 σ.α.λ. Για τη μετάδοση φροντίζει αποκλειστικά ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων.

Σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία, η Roma Spider απαιτεί 3,4 δευτερόλεπτα για να ολοκληρώσει την επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα, ενώ θέλει 9,7 δλ. για να φτάσει τα 200 χλμ./ώρα. Η μέγιστα ταχύτητα είναι 320 χλμ./ώρα.

Η Roma Spider ζυγίζει 84 κιλά περισσότερα από την κλειστή εκδοχή του μοντέλου, λόγω της προσθήκης του μηχανισμού της οροφής, αλλά και του ανεμοθραύστη. Το μήκος της είναι 4,656 μ., το πλάτος 1,974 μ. και το μεταξόνιο αγγίζει τα 2,670 μ., με το καθαρό βάρος να είναι 1.556 κιλά.

Με γνώμονα την άνεση και την ελευθερία κινήσεων έχει σχεδιαστεί το εσωτερικό της Roma Spider. Στον εξοπλισμό της διαθέτει, μεταξύ άλλων, ηλεκτρικά ρυθμιζόμενα καθίσματα, θερμαινόμενα, ενώ προαιρετικά διατίθεται και σύστημα παροχέτευση ζεστού αέρα στον αυχένα των επιβαινόντων. Κατά τα λοιπά, η ανοιχτή εκδοχή ακολουθεί τη φιλοσοφία της κλειστής στο εσωτερικό, με οθόνη 8,4 ιντσών, αλλά προαιρετικά και μια ακόμα, εμπρός από το συνοδηγό.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!