Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLB

Η ανανεωμένη εκδοχή της 7θέσιας Mercedes-Benz GLB έχει πλέον ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλη τη γκάμα της, αλλά και αισθητικές αλλαγές.

Αποκαλύφθηκε η νέα Mercedes-Benz GLB

Η ανανεωμένη εκδοχή της 7θέσιας Mercedes-Benz GLB έχει πλέον ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλη τη γκάμα της, αλλά και αισθητικές αλλαγές.

Η Mercedes-Benz έκανε ένα φρεσκάρισμα στην GLB, το οικογενειακό της SUV, με τις αλλαγές να αφορούν το αισθητικό κομμάτι, εξωτερικά και εσωτερικά, ενώ στα σπουδαιότερα, υιοθετεί ήπια υβριδική τεχνολογία σε όλη τη γκάμα της. Ακολουθεί με τη σειρά της την ανανέωση της μικρότερης GLA, αλλά και αυτή των A-Class και B-Class, που έγιναν νωρίτερα μέσα στο χρόνο.

Εξωτερικά, διακρίνεται για τον ανασχεδιασμένο εμπρός προφυλακτήρα, με τις εκδόσεις AMG να έχουν πιο επιθετική εμφάνιση. Τα full-LED φώτα είναι νέα, τόσο εμπρός, όσο και πίσω και αποτελούν τη νέα φωτεινή υπογραφή του μοντέλου, που έρχεται να ευθυγραμμιστεί με αυτή των άλλων ανανεωμένων μοντέλων της Mercedes.

Επιπλέον, η νέα GLB διατίθεται και με ένα πακέτο «Night Package», το οποίο αντικαθιστά όλες τις λεπτομέρειες που είναι σε χρώμιο, με μαύρα στοιχεία, στο εμπρός μέρος, στο πίσω και περιμετρικά των γυάλινων επιφανειών. Επίσης, είναι διαθέσιμα και τέσσερα νέα σχέδια τροχών αλουμινίου, με διάσταση από 17 έως 20 ίντσες, όπως επίσης και ένα νέο μπλε χρώμα.

Στο εσωτερικό η Mercedes έχει αναβαθμίσει το λογισμικό που τρέχει το σύστημα MBUX, με την οθόνη αφής 10,25 ιντσών για το σύστημα πολυμέσων και 7 ή προαιρετικά 10,25 ιντσών για τον πίνακα οργάνων. Νέοι χρωματισμοί και επενδύσεις είναι επίσης διαθέσιμοι, όπως και το νεότερο τιμόνι, με χειριστήρια αφής.

Στα σπουδαιότερα, που αφορά τα μηχανικά μέρη, η νέα Mercedes-Benz GLB είναι διαθέσιμη με κινητήρες βενζίνης και diesel που συνδυάζονται τώρα με ήπια υβριδικό σύστημα 48V μίζα – γεννήτρια που αποδίδει στιγμιαία 10 kW (14 ίππους) για επιπλέον ώθηση. Επιπλέον, βοηθάει το αυτοκίνητο να έχει λειτουργία coasting και να κινείται χωρίς στροφές στον κινητήρα, υπό συνθήκες χαμηλού φορτίου.

Στην κορυφή της γκάμας τοποθετείται η έκδοση AMG 35, η οποία με τη σειρά της εφοδιάζεται με το mild hybrid σύστημα 10 kW (14 ίππων) που δίνει υπό συνθήκες έξτρα ώθηση. Ο 2λιτρος 4κύλινδρος turbo κινητήρα αποδίδει 306 ίππους και 400 Nm ροπής, με τη μετάδοση να περνάει και στους τέσσερις τροχούς, μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη με 8 σχέσεις. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε 5,5 δευτερόλεπτα, με τη μέγιστη ταχύτητα να είναι 250 χλμ./ώρα.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!