Αποκαλύφθηκε το 7θέσιο Kia EV9 (video)

Με τολμηρή σχεδίαση, περιστρεφόμενα καθίσματα και έως επτά θέσεις, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV9

Αποκαλύφθηκε το 7θέσιο Kia EV9 (video)

Με τολμηρή σχεδίαση, περιστρεφόμενα καθίσματα και έως επτά θέσεις, το νέο αμιγώς ηλεκτρικό Kia EV9

Η εξάπλωση των ηλεκτρικών SUV γίνεται με γοργούς ρυθμούς, με τις αυτοκινητοβιομηχανίες να επενδύουν σε αυτά, παρουσιάζοντας καινούργια μοντέλα προκειμένου να ακολουθούν το ρεύμα της εποχής. Η Kia έχει ήδη το EV6 στη γκάμα της και τώρα ανεβαίνει κατηγορία, όσον αφορά το μέγεθος και παρουσιάζει το μεγάλο εντελώς νέο EV9.

Αποτελεί σχεδόν πιστό αντίγραφο του πρωτότυπου μοντέλου, που είδαμε δυο χρόνια πριν, με τους Κορεάτες να δείχνουν τόλμη στη σχεδίαση. Εμπνευσμένο από τη φιλοσοφία «Opposites United», συνδυάζει όμορφα αντιθέσεις, αλλά και νεωτερισμούς, δείχνοντας το μέλλον.

Στο εμπρός μέρος κυριαρχεί η χαρακτηριστική «Tiger Nose» (μύτη της τίγρης) σε νέα εκτέλεση και συνδυάζεται με κάθετα φωτιστικά σώματα που έχουν και λειτουργία ημέρας. Το σμιλεμένο καπό ενισχύει τη δυναμική του μοντέλου, με τη μεγάλη εισαγωγή να ολοκληρώνει την εικόνα.

Το καλύτερο τμήμα του νέου EV9 είναι δίχως αμφιβολία το προφίλ του. Παντρεύει τις ήπιες γραμμές με τις ακμές, συνθέτοντας ένα ελκυστικό αποτέλεσμα. Οι χειρολαβές για χάρη της αεροδυναμικής είναι αναδυόμενες και χάνονται μέσα στις πόρτες όταν αυτό κινείται. Οι έντονοι θόλοι σε μαύρο χρώμα και το περίγραμμα των κρυστάλλων κλέβει τις εντυπώσεις, με τη σχεδίαση της τρίτης κολόνας να χαρίζει την αίσθηση της αιωρούμενης οροφής.

Πατά σε μεγάλους τροχούς με τέσσερα μπράτσα, που έχουν ειδική αεροδυναμική σχεδίαση, αλλά και διχρωμία. Λεπτομέρειες σε χρώμιο δίνουν λάμψη στο μεγάλο αμάξωμα, με τα πίσω φωτιστικά σώματα που μοιάζουν να αιωρούνται να συναντούν μια κομψή αεροτομή στην κορυφή στην κορυφή της πέμπτης πόρτας.

Το νέο Kia EV9, που πατάει στην πλατφόρμα E-GMP, δίνει επίσης έμφαση στην χωροταξία και είναι διαθέσιμο με 7θέσια, αλλά και 6θέσια διάταξη. Στην τελευταία περίπτωση υπάρχει η δυνατότητα περιστροφής των μεσαίων καθισμάτων, ενώ σε κάθε περίπτωση, όπως ανακοινώνει ο κατασκευαστής, η ευρυχωρία είναι δεδομένη. Στις ευκολίες περιλαμβάνονται ποτηροθήκες και θύρες φόρτισης.

Ο ψηφιακός πίνακας οργάνων είναι 12,3 ιντσών, όπως ίδιας διάστασης είναι και η οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Μια ακόμα μικρότερη οθόνη 5 ιντσών υπόσχεται καλύτερη ψηφιακή εμπειρία, εστιάζοντας στο χειρισμό του κλιματισμού.

Όσον αφορά τα τεχνικά στοιχεία του νέου EV9, η Kia δεν άνοιξε τα χαρτιά της. Θα πρέπει όμως να περιμένουμε το μεγάλο ηλεκτρικό μοντέλο της κορεατικής φίρμας να έχει αυτονομία που θα πλησιάζει τα 500 χιλιόμετρα. Το λανσάρισμά του αναμένεται να γίνει μέσα στο φθινόπωρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!