Νέο αγριεμένο Toyota Yaris Cross GR Sport

Η Toyota διευρύνει τη γκάμα του Yaris Cross στην ευρωπαϊκή αγορά με μια έκδοση GR Sport που έχει την υπογραφή της Gazoo Racing.

Νέο αγριεμένο Toyota Yaris Cross GR Sport

Η Toyota διευρύνει τη γκάμα του Yaris Cross στην ευρωπαϊκή αγορά με μια έκδοση GR Sport που έχει την υπογραφή της Gazoo Racing.

Με αποκλειστικές εξωτερικά και εσωτερικά νέα στοιχεία, αλλά και ανάρτηση με νέες ρυθμίσεις, που προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και πιο σπορ οδική συμπεριφορά, το νέο Toyota Yaris Cross GR Sport, διευρύνει την απήχησή του σε ένα ευρύτερο φάσμα πελατών, όπως ήδη έχουν κάνει τα άλλα μοντέλα της ιαπωνικής φίρμας, Corolla, C-HR και Yaris, με τις αντίστοιχες εκδόσεις.

Εξωτερικά, το νέο Yaris Cross GR Sport διακρίνεται για τους νέους τροχούς αλουμινίου 18 ιντσών με τις 10 ακτίνες και το γυαλιστερό φινίρισμα. Επιπλέον, πίσω υπάρχει ένα νέο diffuser, ενώ εμπρός έχει υιοθετηθεί μια νέα μάσκα, με διαφορετικό πλέγμα και το σήμα GR. Ένα νέο γκρι χρώμα αποτελεί τη νέα ταυτότητα του GR Sport και συνοδεύεται προαιρετικά από διχρωμία αντίθεσης σε μαύρο που συναντάμε στις κολόνες και την οροφή.

Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα έχουν νέες γκρι επενδύσεις, με κόκκινες ραφές, οι ίδιες που χρησιμοποιούνται και στο τιμόνι, αλλά και τον επιλογέα ταχυτήτων. Προαιρετικά διαθέσιμα είναι νέα premium GR Sport καθίσματα σε μαύρη δερμάτινη επένδυση και κόκκινες ραφές. Το λογότυπο GR εμφανίζεται στα προσκέφαλα, στο πλήκτρο εκκίνησης και το τιμόνι, ενώ υπάρχουν και διακοσμητικά GR Sport στις πόρτες και τον πίνακα οργάνων.

Ο χώρος αποσκευών διακρίνεται για την ευελιξία του, αφού έχει τη δυνατότητα αναδίπλωσης των πίσω καθισμάτων κατά 40:20:40, ενώ υπάρχει και διπλό πάτωμα, για καλύτερη αποθήκευση μικρότερων αντικειμένων, προσφέροντας παράλληλα επίπεδο χώρο φόρτωσης. Ο όγκος σε κανονικές συνθήκες με τις πλάτες των καθισμάτων σε όρθια θέση είναι 397 λίτρα, ενώ όταν αναδιπλωθούν η τιμή αυτή γίνεται 1.097 λίτρα.

Όσον αφορά το πλαίσιο, το Yaris Cross πατάει στη γνωστή πλατφόρμα GA-B, που του χαρίζει ακαμψία, χαμηλό κέντρο βάρους και ισορροπία στις κινήσεις του. Σε αυτή την έκδοση GR Sport, έχει δεχθεί επιπλέον βελτιώσεις η ανάρτηση, με νέες ρυθμίσεις, για πιο άμεση απόκριση καλύτερη αίσθηση στο δρόμο, αλλά και από το τιμόνι και περισσότερη πρόσφυση.

Στα μηχανικά μέρη το Yaris Corss GR Sport διατηρεί τα ίδια με τη γνωστή έκδοση του μοντέλου, έχοντας κάτω από το καπό του τον αποδοτικό 3κύλινδρο υβριδικό 1.500άρη κινητήρα. Η Toyota θα δέχεται παραγγελίες για το νέο Yaris Cross GR Sport από το τελευταίο 3μηνο του 2022, με τις τιμές όμως να μην έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!