Αποκαλύφθηκε η νέα ανοιχτή Aston Martin V12 Vantage Roadster

Η ανοιχτή Aston Martin V12 Vantage Roadster κοιτά στα μάτια την κλειστή εκδοχή όσον αφορά απόδοση, με 700 ίππους και 753 Nm ροπής, εκπέμποντας όμως περισσότερη γοητεία.

Αποκαλύφθηκε η νέα ανοιχτή Aston Martin V12 Vantage Roadster

Η ανοιχτή Aston Martin V12 Vantage Roadster κοιτά στα μάτια την κλειστή εκδοχή όσον αφορά απόδοση, με 700 ίππους και 753 Nm ροπής, εκπέμποντας όμως περισσότερη γοητεία.

Η Aston Martin παρουσίασε την έκδοση Roadster της V12 Vantage, η οποία έχει τον ίδιο σκληροπυρηνικό χαρακτήρα, όπως η Vantage coupe που είδαμε νωρίτερα μέσα στη χρονιά. Όπως και η coupe, έτσι και η Roadster θα είναι περιορισμένης παραγωγής, αλλά ακόμα πιο σπάνια – θα κατασκευαστούν μόλις 249 αυτοκίνητα, σε σύγκριση με το ανώτατο όριο των 333 μονάδων για την κλειστή V12 Vantage. Επίσης, όπως και η coupe, έτσι και όλες οι V12 Vantage Roadster έχουν ήδη πωληθεί, παρά το γεγονός ότι η παραγωγή της δεν θα ξεκινήσει πριν από τον Σεπτέμβριο.

Κάτω από το εμπρός καπό βρίσκεται ο V12 κινητήρας των 5,2 λίτρων με δύο turbo. Όπως και στην κλειστή εκδοχή του μοντέλου, έτσι και εδώ, στην V12 Vantage Roadster, η απόδοση είναι ίδια, με 700 ίππους και 753 Nm ροπής. Το σύστημα εξαγωγής είναι κατά 7,2 κιλά πιο ελαφρύ, σε σχέση με αυτό της V8.

Ενώ η V8 ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου είναι ελαφρώς πιο αργή από την κλειστή, εδώ στη V12 Roadster οι επιδόσεις είναι ίδιες με αυτές της coupe. Έτσι, τα 0-96 χλμ./ώρα ολοκληρώνονται σε 3,5 δευτερόλεπτα, ενώ η μέγιστη ταχύτητα αγγίζει τα 322 χλμ./ώρα.

Η δύναμη περνάει μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου ταχυτήτων 8 σχέσεων της ZF, στους πίσω τροχούς, ενώ για την καλύτερη μεταφορά της στο δρόμο φροντίζει ένα μηχανικό διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης.

Επιπλέον, ρυθμίσεις έχουν γίνει και στο πλαίσιο, με την ανάρτηση να έχει την ίδια αρχιτεκτονική, αλλά αναθεωρημένες ρυθμίσεις όσον αφορά την απόσβεση των προσαρμοζόμενων αμορτισέρ. Το σύστημα πέδησης αποτελείται από κεραμικούς δίσκους 410 χιλιοστών εμπρός και 360 χιλ. πίσω, με 6πίστονες και 4πίστονες δαγκάνες αντίστοιχα.

Το εμπρός μέρος είναι πιο επιθετικό σε σχέση με την απλή Vantage, ενώ έχει μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, όπως είδαμε και στην κλειστή εκδοχή της V12. Επίσης, η μεγάλη Vantage είναι έχει 40 χιλιοστά μεγαλύτερα μετατρόχια, σε σχέση με τη V8.

Νέες είναι οι ζάντες αλουμινίου 21 ιντσών, σε μαύρο χρώμα. Υπάρχει επίσης προαιρετικά ένα ακόμα σετ σφυρήλατων τροχών που είναι ελαφρύτεροι κατά 8 κιλά. Τα ελαστικά στα οποία πατάει είναι Michelin Pilot Sport 4S. Πίσω, απουσιάζει η μεγάλη αεροτομή που είδαμε στην coupe έκδοση, αλλά η Aston Martin μπορεί να την προσφέρει και στη Roadster κατόπιν παραγγελίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!