Νέο Peugeot 408 με κουπέ αισθητική

Το νέο Peugeot 408 έρχεται με δυναμική και αναμφίβολα ξεχωριστή εμφάνιση, SUV χαρακτηριστικά και υβριδική τεχνολογία.

Νέο Peugeot 408 με κουπέ αισθητική

Το νέο Peugeot 408 έρχεται με δυναμική και αναμφίβολα ξεχωριστή εμφάνιση, SUV χαρακτηριστικά και υβριδική τεχνολογία.

Φουλ επίθεση από την Peugeot στην κατηγορία των SUV, με ένα νέο εμπνευσμένης σχεδίασης μοντέλο με τα διακριτικά 408. Ακολουθεί τη νέα τάση της εποχής, με κυρτό πίσω μέρος και κουπέ αισθητική, ενώ ενσωματώνεται στην κατηγορία του, στην οποία και φιλοδοξεί να κυριαρχήσει. Οι Γάλλοι έχουν προγραμματίσει το λανσάρισμα του μοντέλου να γίνει στις αρχές του 2023.

Για την κατασκευή του χρησιμοποιείται η ευέλικτη πλατφόρμας EMP2, η οποία του επιτρέπει να χρησιμοποιήσει την πιο σύγχρονη διαθέσιμη τεχνολογία και μεταξύ άλλων να έχει υβριδικές και Plug-in Hybrid εκδόσεις. Το συνολικό μήκος του είναι 4,69 μ. με αυτό του μεταξονίου να είναι 2,79 μ., με γενναιόδωρους χώρους για τους επιβάτες που έχουν στις πίσω θέσεις απόσταση 188 χιλ. για τα πόδια τους.

Ανάλογα μεγάλος είναι και ο χώρος αποσκευών, με όγκο 536 λίτρα, ενώ με την αναδίπλωση των πίσω καθισμάτων, διευρύνεται στα 1.611 λίτρα. Το ύψος του αυτοκινήτου είναι 1,48 μ. συμβάλλοντας με τη σειρά του στην εκλεπτυσμένη αισθητική που θέλει να προσδώσει η Peugeot στο 408, αλλά και στη βελτίωση της αεροδυναμικής.

Το νέο Peugeot 408 πατάει σε μεγάλους τροχούς 20 ιντσών, με την αιχμηρή αισθητική του να τονίζεται από τη σχεδίαση των φωτιστικών σωμάτων, τη χαρακτηριστική ταυτότητα που αποτελούν οι «κυνόδοντες» στις άκρες του εμπρός προφυλακτήρα, αλλά και τα πίσω LED φώτα με τις τρεις «νυχιές».

Στο εσωτερικό ακολουθείται η φιλοσοφία iCockpit που αποτελεί και το άμεσα αναγνωρίσιμο στοιχείο των μοντέλων της Peugeot, με το μικρό τιμόνι να κυριαρχεί. Η ποιότητα, σύμφωνα με τον κατασκευαστή, είναι υψηλού επιπέδου, όπως και η τεχνολογία, άνεσης και ασφάλειας.

Χάρη στη βοήθεια 6 καμερών και 9 ραντάρ, τα συστήματα υποβοήθησης οδήγησης παρέχουν στον οδηγό και τους επιβάτες, ηρεμία και ασφάλεια. Μεταξύ αυτών είναι, το προσαρμοζόμενο (Adaptive) Cruise Control με λειτουργία Stop & Go, το σύστημα νυκτερινής ορατότητας (Night Vision), που προειδοποιεί για την παρουσία ζώων, πεζών ή ποδηλατών, στην πορεία του αυτοκινήτου, πριν αυτοί φωτιστούν από τις δέσμες των προβολέων του αυτοκινήτου, ο έλεγχος  τυφλών σημείων μεγάλης εμβέλειας (Long-range blind spot monitoring), 75 μέτρων, η προειδοποίηση πίσω διασταυρούμενης κυκλοφορίας (Rear Traffic Alert), που προειδοποιεί για ενδεχόμενη σύγκρουση.

Η γκάμα των κινητήριων συνόλων του Peugeot 408 περιλαμβάνει μια έκδοση βενζίνης 1,2 λίτρων με απόδοση 130 ίππων και δύο μεγαλύτερες Plug-in υβριδικές, με 180 και 225 ίππους. Και οι τρεις εκδόσεις συνδυάζονται με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων EAT8, 8 σχέσεων, με τη μετάδοση να περνάει στους εμπρός τροχούς. Λίγο αργότερα τη γκάμα θα συμπληρώσει μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση.

Η μπαταρία ιόντων λιθίου και στις δύο plug-in hybrid εκδόσεις έχει χωρητικότητα 12,4 kWh και αποδίδει 102 kW. Διατίθενται δύο τύποι ενσωματωμένων φορτιστών : ένας φορτιστής 3,7 kW μονοφασικού ρεύματος στο βασικό εξοπλισμό και ένας προαιρετικός μονοφασικός των 7,4 kW.

Οι εκτιμώμενοι χρόνοι φόρτισης είναι οι παρακάτω :

Από Wall Box (32 A) των 7,4kW και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 7,4kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 1 ώρα και 55 λεπτά.

Από ενισχυμένη παροχή (16 A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 3 ώρες και 50 λεπτά..

από συμβατική παροχή (8A) και με τον μονοφασικό ενσωματωμένο φορτιστή των 3,7kW, για μία πλήρη φόρτιση σε 7,5 περίπου, ώρες.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!