Νέο Honda Civic Sedan: Πιο αμερικάνικο έξω, πιο ευρωπαϊκό μέσα (video)

Η Honda αποκάλυψε την 11η γενιά του Civic Sedan για την αγορά των ΗΠΑ

Νέο Honda Civic Sedan: Πιο αμερικάνικο έξω, πιο ευρωπαϊκό μέσα (video)

Η Honda αποκάλυψε την 11η γενιά του Civic Sedan για την αγορά των ΗΠΑ

Από τις Ηνωμένες Πολιτείες αρχίζει την εμπορική του πορεία το νέο Civic Sedan. Στην 11η γενιά του, το δημοφιλές τετράθυρο μοντέλο εκφράζει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της Honda. Αυτό που αλλάζει ριζικά είναι η εικόνα του εσωτερικού, η οποία έχει έναν ευρωπαϊκό «αέρα». Το επόμενο διάστημα αναμένεται να παρουσιαστεί και το Civic για τις αγορές της Ευρώπης.

Οι σχεδιαστές της Honda θέλησαν να μειώσουν την «φλυαρία» στην εικόνα του Civic, χαρίζοντας στο νέο μοντέλο πιο απλές γραμμές. Ποιοτικότερο και με βελτιωμένη εργονομία, το εσωτερικό του νέου Civic αποτελεί τον προπομπό και για τα μελλοντικά μοντέλα της Honda. Ο πίνακας οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός στις πλούσιες εκδόσεις, ενώ όσον αφορά το σύστημα πολυμέσων στάνταρ είναι η οθόνη 7 ιντσών (προαιρετικά διατίθεται μεγαλύτερη 9 ιντσών, με δυνατότητα ασύρματης σύνδεσης Apple CarPlay και Android Auto).

Αυτό είναι το νέο Honda HR-V και είναι αποκλειστικά υβριδικό

Για τη Βόρεια Αμερική διαθέσιμοι κινητήρες είναι ο 1.5 turbo με 180 ίππους και ο 2λιτρος ατμοσφαιρικός με 158 ίππους. Στην Ευρώπη πάντως το νέο Civic θα συνεχίσει να κυκλοφορεί και με τον τρικύλινδρο 1.0 turbo, αλλά σε πιο αποδοτική έκδοση.

Οι αναβαθμίσεις στο νέο Civic συνεχίζονται στους τομείς της στρεπτικής ακαμψίας (έχει αυξηθεί κατά 8%), της ανάρτησης και του συστήματος διεύθυνσης, με στόχο την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς και της άνεσης. Ο εξοπλισμός ασφαλείας έχει εμπλουτιστεί με νέας γενιάς αερόσακους για τους εμπρός και τους πίσω επιβάτες, αλλά και ηλεκτρονικά συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως νέα εμπρός κάμερα και τεχνολογία ημιαυτόνομης οδήγησης Traffic Jam Assist.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!