Mercedes-Benz S-Class: Τώρα plug-in υβριδική και τετρακίνητη

Η γερμανική λιμουζίνα θα είναι διαθέσιμη και σε έκδοση χωρίς δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ως ένα ακόμη δείγμα οικολογίας

Mercedes-Benz S-Class: Τώρα plug-in υβριδική και τετρακίνητη

Η γερμανική λιμουζίνα θα είναι διαθέσιμη και σε έκδοση χωρίς δερμάτινες επενδύσεις στο εσωτερικό, ως ένα ακόμη δείγμα οικολογίας

Πριν λίγους μήνες, η τέταρτη γενιά του υβριδικού συστήματος κίνησης της Mercedes-Benz έκανε πρεμιέρα στη νέα S-Class. Τώρα, για πρώτη φορά, παρουσιάζεται στην κατηγορία το plug-in υβριδικό μοντέλο σε συνδυασμό με σύστημα 4×4. Η S 580 e 4MATIC είναι διαθέσιμη προς παραγγελία με κανονικό ή μακρύ μεταξόνιο, σε τιμές που στη Γερμανία αρχίζουν από τα 132.125 ευρώ.

Το υβριδικό σύστημα της S 580 e 4MATIC περιλαμβάνει τον εξακύλινδρο σε σειρά βενζινοκινητήρα 367 ίππων και ένα ηλεκτρικό μοτέρ 150 ίππων. Η μπαταρία καταλαμβάνει πλέον λιγότερο χώρο στο πορτμπαγκάζ, ενώ χαρίζει ηλεκτρική αυτονομία άνω των 100 χλμ. Μάλιστα μπορεί να φορτιστεί πλήρως σε ταχυφορτιστή 60 kW DC εντός περίπου 30 λεπτών. Η μέγιστη ταχύτητα της υβριδικής S-Class με αποκλειστική χρήση ηλεκτρικής ενέργειας ανέρχεται σε 140 χλμ/ώρα.

Ιδιαίτερα σημαντικό είναι ότι η Mercedes-Benz ενσωματώνει στην S-Class τη νέα γενιά του συστήματος πολυμέσων MBUX, η οποία έκανε πρεμιέρα στην ηλεκτρική λιμουζίνα EQS. Πλέον, οι χρήστες του MBUX δεν θα χρειάζεται να περιηγούνται σε υπομενού ή να δίνουν φωνητικές εντολές. Οι πιο σημαντικές εφαρμογές ανάλογα με την κάθε περίσταση θα βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης. Το… έξυπνο λογισμικό θα επιτρέπει στο σύστημα να κάνει στον οδηγό εξατομικευμένες προτάσεις, για μία σειρά από λειτουργίες.

Ως ένα ακόμη βήμα για να μειώσει το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, η Mercedes-Benz διαθέτει για πρώτη φορά την S-Class σε έκδοση χωρίς καθόλου χρήση δέρματος. Οι επενδύσεις στα καθίσματα θα είναι από ύφασμα ενώ στο εσωτερικό των θυρών, στο ταμπλό, την κεντρική κονσόλα και το τιμόνι θα προέρχονται από συνθετικό δέρμα ARTICO. Τέλος, η σειρά θωρακισμένων μοντέλων URBAN GUARD εμπλουτίζεται με νέα τζάμια τα οποία είναι ανθεκτικά σε απόπειρες βανδαλισμού και κλοπής.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!