Την άνοιξη στις εκθέσεις Volkswagen το ανανεωμένο T-Roc

Το φρεσκάρισμα αφορά επίσης τη σπορ έκδοση T-Roc R και το ανοικτό T-Roc Cabriolet

Την άνοιξη στις εκθέσεις Volkswagen το ανανεωμένο T-Roc

Το φρεσκάρισμα αφορά επίσης τη σπορ έκδοση T-Roc R και το ανοικτό T-Roc Cabriolet

Με φρέσκια ​​σχεδίαση, καινοτόμα συστήματα υποβοήθησης και πολλές τεχνολογικές αναβαθμίσεις, το Volkswagen T-Roc συνεχίζει την ιστορία του μοντέλου που άρχισε πριν τέσσερα χρόνια και έχει ήδη ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο πωλήσεις παγκοσμίως. Το facelift περιλαμβάνει επίσης την έκδοση επιδόσεων R και το Cabriolet μοντέλο.

Νέα LED φωτιστικά σώματα εμπρός και νέος προφυλακτήρας με γυαλιστερές μαύρες λεπτομέρειες δίνουν μια πιο σύγχρονη εμφάνιση στο μικρό SUV. Προαιρετικά εξοπλίζεται με προβολείς LED Matrix που συνδυάζονται με μια φωτεινή λωρίδα στη μάσκα και διατίθενται με νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου, 17 έως 19 ιντσών. Όμως οι σημαντικότερες αλλαγές είναι αυτές που δεν φαίνονται με την πρώτη ματιά.

Εσωτερικά το T-Roc έχει αναβαθμισμένα υλικά, επανασχεδιασμένη οθόνη Infotainment 8 ή 9,2 ιντσών και νέο Digital Cockpit έως 10,25 ιντσών. Ενσωματώνει τεχνολογικά στοιχεία από μεγαλύτερες κατηγορίες, όπως τα στάνταρ προηγμένα συστήματα υποβοήθησης Front Assist και Lane Assist.  Επιπλέον, έχει το νέο σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE Travel Assist, το οποίο λειτουργεί σε ταχύτητες έως και τα 210 χλμ/ώρα. Το σύστημα παρακολουθεί τα δεδομένα από την μπροστινή κάμερα, το GPS και το χάρτη, ενώ παράλληλα το σύστημα ελέγχου του οχήματος ενσωματώνει πληροφορίες ορίων ταχύτητας, ορίων πόλεων, διασταυρώσεις και κυκλικούς κόμβους, ώστε να παρέχει ημιαυτόνομη οδήγηση.

Η γκάμα κινητήρων του νέου T-Roc περιλαμβάνει τρεις κινητήρες TSI και δύο TDI, που συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή DSG 7 σχέσεων. Ο μικρότερος είναι ο τρικύλινδρος 1.0 TSI, με μέγιστη ισχύ 110 ίππων. Ακολουθούν οι τετρακύλινδροι TSI, 1.5 με 150 ίππους και 2.0 με 190 ίππους. Η γκάμα ολοκληρώνεται με του δύο τετρακύλινδρους πετρελαιοκινητήρες 2.0 TDI, που προσφέρουν ισχύ 115 και 150 ίππων αντίστοιχα. Για όσους επιθυμούν τετρακίνητη έκδοση αυτή είναι διαθέσιμη με τον πετρελαιοκινητήρα των 150 ίππων, ενώ είναι στάνταρ με τον βενζινοκινητήρα των 190 ίππων. Στην κορυφή βρίσκεται το T-Roc R με 2λιτρο βενζινοκινητήρα 300 ίππων και στάνταρ τετρακίνηση.

Αν και δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα επίσημα πότε θα είναι διαθέσιμο στην ελληνική αγορά,  το νέο T-Roc αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2022, με τις τιμές στη Γερμανία θα ξεκινούν από 23.495 ευρώ για το T-Roc 1.0 TSI, και από 31.850 για την έκδοση Cabriolet.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!