Νέα Mercedes-AMG SL: Τετρακίνητη και με μαλακή οροφή (video)

Η νέα γενιά του πολυτελούς roadster έρχεται με V8 κινητήρα και τη σφραγίδα της AMG

Νέα Mercedes-AMG SL: Τετρακίνητη και με μαλακή οροφή (video)

Η νέα γενιά του πολυτελούς roadster έρχεται με V8 κινητήρα και τη σφραγίδα της AMG

Η Mercedes-Benz δεν εγκαταλείπει την κατηγορία των roadster μοντέλων. Αντιθέτως, ανέθεσε στην AMG την εξέλιξη και παραγωγή της νέας SL, η οποία διαγράφει αρκετά στοιχεία που γνωρίζαμε από τις προκατόχους της. Καταρχάς, βασίζεται σε μία νέα αρχιτεκτονική που αναπτύχθηκε από την Mercedes-AMG, με αλουμινένιο πλαίσιο και χώρους για 2+2 θέσεις (οι δύο πίσω μπορούν να φιλοξενήσουν παιδιά με ύψος έως 1,5 μέτρο). Ως αποτέλεσμα, η νέα SL είναι πιο άκαμπτη, πιο δυναμική στο δρόμο και ελαφρύτερη. Σχεδιάστηκε από την αρχή, καθώς κανένα μέρος της δεν προέρχεται από την προηγούμενη SL ή από την AMG GT Roadster. Εξίσου σημαντική είναι η παρουσία συστήματος 4×4, για πρώτη φορά στην ιστορία της SL. Η τετρακίνηση AMG Performance 4MATIC+ κατανέμει τη ροπή στους εμπρός και τους πίσω τροχούς ανάλογα με τις συνθήκες που επικρατούν.

Ο πιο σπορ προσανατολισμός της SL οδήγησε τους μηχανολόγους και σχεδιαστές της SL να «ξεφορτωθούν» την μεταλλική και να τοποθετήσουν υφασμάτινη οροφή. Η επιλογή μεταφράζεται σε μείωση του βάρους κατά 21 κιλά και σε χαμηλότερο κέντρο βάρους. Ανοίγει και κλείνει είτε μέσω του διακόπτη στην κεντρική κονσόλα είτε από την οθόνη αφής του συστήματος πολυμέσων. Η όλη διαδικασία ολοκληρώνεται εντός 15 δλ. και είναι εφικτή ακόμη και εν κινήσει, σε ταχύτητες έως τα 60 χλμ/ώρα. Στάνταρ είναι η ενεργητική τετραδιεύθυνση στην SL. Ανάλογα με την ταχύτητα, οι πίσω τροχοί στρίβουν είτε προς την αντίθετη κατεύθυνση από τους εμπρός (έως τα 100 χλμ/ώρα) για βελτιωμένη ευελιξία, είτε προς την ίδια κατεύθυνση (άνω των 100 χλμ/ώρα) για ευκολότερο έλεγχο του αυτοκινήτου στα όρια.

Κατά το λανσάρισμά του, το γερμανικό roadster μήκους 4,7 μέτρων θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις ισχύος του 4λιτρου V8 biturbo της AMG, ο οποίος συνεργάζεται με το 9τάχυτο αυτόματο κιβώτιο AMG SPEEDSHIFT MCT 9G. Η SL 55 4MATIC+ έχει ισχύ 476 ίππων και ροπή 700 Nm, στοιχεία που της χαρίζουν 0-100 χλμ/ώρα σε 3,9 δλ. και μέγιστη ταχύτητα 295 χλμ/ώρα. Στην κορυφαία SL 63 4MATIC+ η ισχύς ανεβαίνει στους 585 ίππους και η ροπή στα 800 Nm, διαθέσιμη από τις 2.500 έως τις 4.500 σ.α.λ. Εδώ τα 100 χλμ/ώρα είναι υπόθεση 3,6 δλ. και η μέγιστη ταχύτητα ανεβαίνει στα 315 χλμ/ώρα. Αργότερα θα ακολουθήσει plug-in υβριδική έκδοση, τεχνολογίας AMG E PERFORMANCE.

Το AMG DYNAMIC SELECT προσφέρει έξι προγράμματα οδήγησης, “Slippery”, “Comfort”, “Sport”, “Sport +”, “Individual” και “RACE” (στάνταρ στην SL 63 4MATIC+ και στο προαιρετικό πακέτο AMG DYNAMIC PLUS για την SL 55 4MATIC+). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται το AMG DYNAMICS, το οποίο επεκτείνει τις λειτουργίες του ESP. Για παράδειγμα, όταν ο οδηγός της SL έχει αναπτύξει υψηλή ταχύτητα σε στροφή, μικρές επεμβάσεις του φρένου στον εσωτερικό πίσω τροχό προσφέρει πιο ακριβή είσοδο στην καμπή.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!