Αποκάλυψη για το Taigo, το μικρό coupe SUV της Volkswagen (video)

Το μήκους 4,26 μέτρων SUV αποτελεί την τρίτη πρόταση της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία

Αποκάλυψη για το Taigo, το μικρό coupe SUV της Volkswagen (video)

Το μήκους 4,26 μέτρων SUV αποτελεί την τρίτη πρόταση της γερμανικής μάρκας στην κατηγορία

Μετά τα σκίτσα που δημοσίευσε τον περασμένο Μάρτιο, η Volkswagen παρουσιάζει το νέο της compact SUV. Το Taigo τοποθετείται δίπλα στα T-Cross και T-Roc, αποτελώντας μία εναλλακτική πρόταση χάρη στην coupe σιλουέτα του.

Είναι μάλιστα το πρώτο coupe SUV που λανσάρει η Volkswagen στην Ευρώπη, απευθυνόμενη στο κοινό που, εκτός από την πρακτικότητα που συνοδεύει ένα όχημα ελεύθερου χρόνου, δίνει σημασία στη σχεδίαση και το lifestyle.

Το Taigo βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, φθάνει σε μήκος 4,26 μέτρα και προσφέρει χώρο αποσκευών 438 λίτρων. Θα κυκλοφορήσει εντός του 2021 αποκλειστικά σε προσθιοκίνητες εκδόσεις. Εφοδιάζεται σε σύγχρονα συστήματα συνδεσιμότητας, ψυχαγωγίας και ασφάλειας. Στάνταρ είναι το ψηφιακό κόκπιτ, με μεγάλες οθόνες στον πίνακα οργάνων και στην κεντρική κονσόλα, το τελευταίας γενιάς infotainment ΜΙΒ3, ενώ οι πλούσιες εκδόσεις περιλαμβάνουν τα φώτα IQ.LIGHT LED matrix και το σύστημα ημιαυτόνομης οδήγησης IQ.DRIVE Travel Assist, το οποίο είναι ενεργό έως τα 210 χλμ/ώρα.

Η γκάμα κινητήρων περιλαμβάνει τον 1.0 TSI με 95 ή 110 ίππους και τον 1.5 TSI με 150 ίππους. Ανάλογα με τον κινητήρα, τα κιβώτια είναι τα μηχανικά 5 ή 6 σχέσεων και το διπλού συμπλέκτη DSG με 7 σχέσεις. Το Taigo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα, στην Ισπανία.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!