Η Volkswagen άλλαξε το όνομα στο νέο της SUV

Το Nivus θα ονομάζεται Taigo για την ευρωπαϊκή αγορά

Η Volkswagen άλλαξε το όνομα στο νέο της SUV

Το Nivus θα ονομάζεται Taigo για την ευρωπαϊκή αγορά

Αν αναρωτιέστε πώς δίπλα στα T-Cross και T-Roc υπάρχει χώρος για ένα ακόμη compact SUV από την Volkswagen, η απάντηση κρύβεται στη σχεδίασή του. Όπως μαρτυρούν τα επίσημα σκίτσα που έδωσε η γερμανική μάρκα στη δημοσιότητα, πρόκειται για ένα SUV με coupe σιλουέτα που τονίζει το σπορ χαρακτήρα του μοντέλου.

Μάλιστα έγινε γνωστό ότι στην Ευρώπη θα ονομάζεται Taigo και όχι Nivus, όπως είχε λανσαριστεί στη Βραζιλία την άνοιξη του 2020. Η αλλαγή έγινε λογικά για λόγους μάρκετινγκ, ώστε το αρχικό γράμμα να είναι ίδιο με αυτό των άλλων SUV της μάρκας. Το Taigo θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Παμπλόνα, στην Ισπανία. Η αποκάλυψή του θα γίνει το καλοκαίρι και οι πρώτες παραδόσεις θα αρχίσουν στα τέλη του 2021.

Video: Παιχνίδια στον πάγο με το Golf R των 320 ίππων

Το νέο SUV της Volkswagen βασίζεται στην πλατφόρμα MQB, έχει μήκος κάτω από 4,3 μέτρα, μεταξόνιο 2,56 μ. και χώρο αποσκευών με όγκο 415 λίτρων. Η γκάμα κινητήρων θα περιλαμβάνει τα γνωστά σύνολα βενζίνης TSI, ενώ στον εξοπλισμό του περιλαμβάνονται φώτα LED, ψηφιακό ταμπλό, τελευταίας γενιάς συστήματα συνδεσιμότητας και «ομπρέλα» τεχνολογιών υποβοήθησης του οδηγού.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!