Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Το δημοφιλές Qashqai, το C-SUV της Nissan, έρχεται με ακόμη πιο τολμηρή σχεδίαση και αναβαθμισμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Αποκαλύφθηκε το ανανεωμένο Nissan Qashqai

Το δημοφιλές Qashqai, το C-SUV της Nissan, έρχεται με ακόμη πιο τολμηρή σχεδίαση και αναβαθμισμένες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Η Nissan αποκάλυψε την Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 το ανανεωμένο Qashqai, το οποίο διακρίνεται για την ακόμη πιο τολμηρή του εμφάνιση, το αναβαθμισμένο εσωτερικό και τις νέες τεχνολογίες άνεσης και ασφάλειας.

Η τρίτη γενιά του ιαπωνικού C-SUV έχει ξεπεράσει τις 350.000 πωλήσεις στην Ευρώπη από το 2021 που λανσαρίστηκε, δίνοντας συνέχεια στην τεράστια εμπορική επιτυχία που απολαμβάνει το εμβληματικό μοντέλο από το 2006 που πρωτοεμφανίστηκε στην αγορά.

Σχεδιαστικά, οι μεγαλύτερες αλλαγές εστιάζουν στο εμπρός μέρος όπου κυριαρχεί η νέα, μεγαλύτερη μάσκα που σύμφωνα με τη Nissan είναι εμπνευσμένη από τα σχέδια των αρχαίων ιαπωνικών πανοπλιών και αποτελείται από δεκάδες γυαλιστερά, τρισδιάστατα στοιχεία.

Νέοι είναι και οι προβολείς, με τα φώτα ημέρας να αποτελούνται από πέντε μικρά στοιχεία που έχουν το ίδιο σχήμα με τα «κόμματα» της μάσκας. Το επάνω στοιχείο των φώτων πορείας ημέρας μετατρέπεται και σε φλας, το οποίο για πρώτη φορά ανάβει με διαδοχικό φωτισμό (ανάλογα με την έκδοση).

Στο πίσω μέρος, το σχήμα των φωτιστικών σωμάτων παραμένει αμετάβλητο, αλλά το εξωτερικό περίβλημα είναι διάφανο και η εσωτερική σύνθεση έχει επανασχεδιαστεί. Ανασχεδιασμένοι είναι και οι προφυλακτήρες, ενώ υπάρχουν διαθέσιμες και νέες ζάντες αλουμινίου 18’’ (στάνταρ), 19’’ και 20’’.

Το χρωματολόγιο του Qashqai εμπλουτίζεται με τρία καινούρια χρώματα, τα Pearl White, Deep Ocean και Pearl Black, ενώ διαθέσιμη είναι και η δυνατότητα διχρωμίας με μαύρη οροφή σε συνδυασμό με 5 χρωματισμούς: Pearl White, Deep Ocean, Fuji Red, Magnetic Blue και Ceramic Grey.

Μια νέα προσθήκη στην γκάμα του Qashqai είναι η έκδοση N-Design. Ξεχωρίζει για το πιο δυναμικό στυλ, το τμήμα κάτω από τις πόρτες και τους θόλους των τροχών που είναι στο χρώμα του αμαξώματος και τις ολοκαίνουργιες ζάντες αλουμινίου 20”.

Αλλαγές έχουμε επίσης στο εσωτερικό. Καινούρια υλικά κοσμούν την κεντρική κονσόλα γύρω από τον επιλογέα ταχυτήτων και το διακοσμητικό ένθετο ανάμεσα στο επάνω ταμπλό και το ντουλαπάκι, ενώ οι ακριβότερες εκδόσεις διαθέτουν επένδυση Alcantara στο ταμπλό, στα ένθετα της πόρτας, στα υποβραχιόνια των θυρών και στο κάλυμμα του υποβραχιονίου.

Αναβαθμισμένες είναι και οι επενδύσεις των καθισμάτων στις τρεις υψηλότερες εκδόσεις του Qashqai. Το πιο αξιοσημείωτο είναι το μαύρο μερικώς καπιτονέ premium δέρμα στην κορυφαία έκδοση. Στην αμέσως προηγούμενη έκδοση, υπάρχει ένα καπιτονέ συνθετικό δέρμα, το οποίο συμπληρώνεται αντίστοιχα στην βάση και στις πλάτες του καθίσματος.

Τα καθίσματα της έκδοσης N-Design διαθέτουν μαύρο δέρμα με ένθετα Alcantara, με το ανάγλυφο λεκτικό σήμα «Qashqai» να κοσμεί το τμήμα ακριβώς κάτω από το προσκέφαλο.

Ο πλουσιότερος εξοπλισμός περιλαμβάνει ρυθμιζόμενο ατμοσφαιρικό φωτισμό από τις εκδόσεις N-Connecta, N-Design και πάνω.

Το νέο Qashqai είναι το πρώτο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της Nissan με ενσωματωμένη την σουίτα Google, ως μέρος του συστήματος infotainment Nissan Connect, με στάνταρ χάρτες Google, ψηφιακό βοηθό Google Assistant, πρόσβαση στις εφαρμογές του Google Play και ενημερώσεις over the air.

Σε επίπεδο τεχνολογιών άνεσης και ασφάλειας, το νέο Qashqai αποκτά μεταξύ άλλων αναβαθμισμένο Around View Monitor (AVM) με λειτουργία 3D και μνήμη θέσης στάθμευσης και βελτιωμένες λειτουργίες αυτόνομης πέδησης έκτακτης ανάγκης (Front Emergency Brake, Pedestrian Front Emergency Brake, Front Emergency Brake Cyclist, και Intelligent Emergency Brake).

Νέα για το Qashqai είναι η γρήγορη και απλή προσαρμοσμένη λειτουργία υποβοήθησης οδήγησης (Driver Assist Custom Mode), η οποία επιτρέπει στους οδηγούς να προσαρμόζουν γρήγορα το ακριβές επίπεδο παρέμβασης από τις διάφορες τεχνολογίες υποβοήθησης σύμφωνα με τις προτιμήσεις τους.

Αυτό μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω μιας διαδικασίας μόλις δύο βημάτων χρησιμοποιώντας το κουμπί του μενού συντόμευσης στην αριστερή ακτίνα του τιμονιού και το κουμπί “Ok”.

Τα μηχανικά μέρη, τέλος, παραμένουν ως έχουν, με τις επιλογές να περιλαμβάνουν ήπια υβριδικές εκδόσεις αλλά και τις ηλεκτροκίνητες εκδόσεις e-POWER, οι οποίες κινούνται αμιγώς ηλεκτρικά χωρίς ωστόσο την ανάγκη φόρτισης, καθώς την απαραίτητη ενέργεια παράγει ένας ενσωματωμένος βενζινοκινητήρας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!