Bentley Bentayga S Black Edition: Η πολυτέλεια συναντά το σπορ στοιχείο

Το υπερπολυτελές SUV της Bentley διαθέτει εντυπωσιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά και πλούσιο εσωτερικό, με σπορ αίσθηση στις επιδόσεις του.

Bentley Bentayga S Black Edition: Η πολυτέλεια συναντά το σπορ στοιχείο

Το υπερπολυτελές SUV της Bentley διαθέτει εντυπωσιακά εξωτερικά χαρακτηριστικά και πλούσιο εσωτερικό, με σπορ αίσθηση στις επιδόσεις του.

Το νεότερο δημιούργημα της Bentley ακούει στο όνομα Bentayga S Black Edition. Πρόκειται για «το πιο εντυπωσιακό SUV της έως σήμερα», σύμφωνα με την εταιρεία. Στοχεύει να «παντρέψει» την πολυτέλεια με το σπορ στοιχείο και –γιατί όχι;- με ένα άγγιγμα πρακτικότητας.

Στο εξωτερικό, υπάρχουν διάφορες λεπτομέρειες που το ξεχωρίζουν από μια απλή Bentayga. Ο μπροστινός προφυλακτήρας, οι λασπωτήρες, η πίσω αεροτομή και οι δαγκάνες των φρένων έχουν ξεχωριστές, κίτρινες λεπτομέρειες, τονίζοντας τον σπορ χαρακτήρα.

Οι τροχοί 22 ιντσών είναι μαύρου χρώματος, τα εμπρός φωτιστικά σώματα είναι φιμέ, ενώ το χρώμιο είναι και αυτό μαύρο. Μπροστά, το σήμα της Bentley έχει μαύρα φτερά, ένα σχεδιαστικό χαρακτηριστικό που είχε να εμφανιστεί 105 χρόνια στα οχήματα της μάρκας, ενώ στις πίσω κολώνες υπάρχουν ειδικά σήματα «Black Edition».

Στο εσωτερικό, τα μοναδικά κίτρινα στοιχεία εμπλουτίζουν τα καθίσματα, το ταμπλό και τις πόρτες. Στην κεντρική κονσόλα υπάρχουν στοιχεία από ανθρακονήματα, ενώ το μαύρο χρώμιο βρίσκεται στους αεραγωγούς αλλά και σε διάφορα άλλα μέρη της καμπίνας. Οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν επίσης ανάμεσα σε 3 διαφορετικά ηχοσυστήματα.

Όλη αυτή η πολυτέλεια είναι και γρήγορη, καθώς αναπτύσσει ταχύτητα από 0-100 χλμ./ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα, χάρη και στον κορυφαίο V8 κινητήρα 4 λίτρων, ο οποίος αποδίδει 550 ίππους και 770 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα με αυτό το κινητήριο σύνολο ορίζεται στα 290 χιλιόμετρα ανά ώρα.

Το δεύτερο κινητήριο σύνολο είναι μόλις 6 κυλίνδρων, όμως η ύπαρξη plug-in υβριδικού συστήματος προσφέρει 462 ίππους στο SUV της Bentley. Ως αποτέλεσμα η επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα καλύπτεται σε 5,3 δευτερόλεπτα και η μέγιστη ταχύτητα έχει διαμορφωθεί στα 254 χιλιόμετρα την ώρα.

Η Bentayga S χρησιμοποιεί ενεργό σύστημα ανάρτησης το οποίο περιορίζει την κλίση του αμαξώματος στις στροφές, και μπορεί να αντιδράσει μέσα σε 0,3 δευτερόλεπτα, αναπτύσσοντας ροπή έως και 1.300 Nm από το σύστημα 48V, για να διορθώσει την κλίση του αυτοκινήτου.

Η λειτουργία οδήγησης Sport ρυθμίζει το σύστημα διεύθυνσης αλλά και την απόσβεση της αερανάρτησης, ενώ το σύστημα διαμοιρασμού ροπής έχει τροποποιηθεί για καλύτερη απόκριση. Η Bentley δεν την τιμή της Bentayga S Black Edition όλης αυτής της πολυτέλειας, αλλά για την ευρωπαϊκή αγορά υπολογίζεται στα 250-300.000 ευρώ.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!