Λίγη από την μαγεία των GTI στο Volkswagen Atlas Cross

Στην Αμερική παρουσιάστηκε μία πρωτότυπη σπορ εκδοχή του μεσαίου SUV, με τετραθέσιο εσωτερικό

Λίγη από την μαγεία των GTI στο Volkswagen Atlas Cross

Στην Αμερική παρουσιάστηκε μία πρωτότυπη σπορ εκδοχή του μεσαίου SUV, με τετραθέσιο εσωτερικό

To λανσάρισμα των νέων Golf GTI και Golf R αποτέλεσε την έμπνευση για τη Volkswagen Αμερικής να δημιουργήσει ένα πρωτότυπο SUV επιδόσεων. Το αποτέλεσμα είναι το Atlas Cross Sport GT Concept, το οποίο εφοδιάζεται με βελτιωμένη έκδοση του 2.0 TSI, χαμηλωμένη ανάρτηση και σπορ λεπτομέρειες όπως οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου.

H βελτιωμένη εκδοχή του μεσαίου SUV είναι σε τετραθέσια διαμόρφωση, με μεγαλύτερη απόδοση και στην μπλε απόχρωση Eisvogelblau, που μεταφράζεται σε «Kingfisher Blue», το οποίο προς το παρόν διατίθεται σε επιλεγμένα μοντέλα της Volkswagen στην Ευρώπη. Το concept car έχει βαφτεί «στο χέρι» από την ομάδα παραγωγής Chattanooga.

Χρησιμοποιώντας το Atlas Cross Sport SEL Premium R-Line ως βάση, το GT Concept χρειάστηκε πολλούς μήνες εργασίας για να κατασκευαστεί και να ενσωματώσει μια σειρά από μοναδικές πινελιές. «Φοράει» ζάντες 22 ιντσών ABT Sport HR AEROWHEEL, και ελαστικά Yokohama Advan Sport V105 UHP 285/35 R22, ανάρτηση XTA Plus από τα μοντέλα ST, εμπρός οκταπίστονες δαγκάνες φρένων TAROX και gloss black εξωτερικές λεπτομέρειες που αντικαθιστούν τις χρωμιωμένες του κανονικού μοντέλου. Επιπλέον, το σήμα «GT» βρίσκεται σε πολλά σημεία πάνω και μέσα στο αυτοκίνητο.

Κάτω από το καπώ βρίσκεται μια έκδοση του κινητήρα EA888 2.0 TSI που χρησιμοποιεί το Volkswagen Golf R και αποδίδει περισσότερους από 300 ίππους. Το αυτόματο κιβώτιο επτά ταχυτήτων DSG συνδυάζεται με το σύστημα τετρακίνησης 4Motion για τη διαχείριση της επιπλέον ισχύος.

Το εντυπωσιακό χρώμα Eisvogelblau κυριαρχεί σε όλο το εσωτερικό του αυτοκινήτου, από τα ειδικά καθίσματα Recaro Sportster CS έως τον επιλογέα ταχυτήτων και τις ζώνες ασφαλείας. Η σχεδιαστική ομάδα ενσωμάτωσε επίσης χρωματιστές πινελιές στο τιμόνι και πατάκια με το λογότυπο του Atlas για να δημιουργήσει μια ολοκληρωμένη εμφάνιση.

Ολοκληρώνοντας την ειδική διάταξη του εσωτερικού, ανάμεσα στα δύο πίσω καθίσματα Recaro τύπου bucket βρίσκεται μια κεντρική κονσόλα, η οποία ακολουθεί τη σχεδιαστική γλώσσα της μπροστινής διάταξης, με αποθηκευτικό χώρο και επιπλέον θύρες φόρτισης USB.

Μετά την παρουσίαση του στην ομάδα παραγωγής της Volkswagen στο εργοστάσιο της Chattanooga από τους Scott Keogh και Jamie Orr, το Atlas Cross Sport GT Concept θα βρεθεί σε επιλεγμένες εκδηλώσεις στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στη χρονιά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!