To νέο plug-in υβριδικό Ford Tourneo Connect

Η Ford καθιστά το δημοφιλές επταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Connect ακόμα πιο ελκυστικό, εισάγοντας ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην κατηγορία.

To νέο plug-in υβριδικό Ford Tourneo Connect

Η Ford καθιστά το δημοφιλές επταθέσιο όχημα πολλαπλών δραστηριοτήτων Tourneo Connect ακόμα πιο ελκυστικό, εισάγοντας ένα plug-in υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης για πρώτη φορά στην κατηγορία.

Η Ford εξοπλίζει το Tourneo Connect με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης (PHEV) και ανεβάζει την ευελιξία και την προσαρμοστικότητα του μοντέλου, διανύοντας έως και 110 χλμ. με αμιγώς ηλεκτρική ενέργεια και μηδενικές εκπομπές ρύπων.

Το νέο σύστημα κίνησης του Tourneo Connect PHEV αποδίδει συνδυαστικά 150 ίππους και ροπή 350 Nm, ενσωματώνοντας έναν βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων EcoBoost, μια μπαταρία υψηλής τάσης, έναν ηλεκτροκινητήρα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 6 σχέσεων. Για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων, η μπαταρία ιόντων λιθίου έχει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης συνεχούς ρεύματος (DC) με ταχύτητα έως και 50 kW, ενώ με εναλλασσόμενο ρεύμα (AC), η φόρτιση είναι εφικτή με ισχύ έως και 11 kW.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο 5θέσιο Tourneo Connect PHEV και το 7θέσιο Grand Tourneo Connect PHEV, το οποίο διαθέτει μεγαλύτερο μήκος αμαξώματος και στάνταρ μια τρίτη σειρά καθισμάτων με δύο θέσεις. Με την αφαίρεση των δύο πίσω σειρών καθισμάτων, οι πελάτες έχουν στη διάθεσή τους έναν χώρο φόρτωσης έως και 3,1 m3 στο Grand Tourneo Connect PHEV και έως 2,6 m3 στο Tourneo Connect PHEV.

Η ευρύχωρη καμπίνα διαθέτει ένα ψηφιακό cockpit με δύο οθόνες 10” και συνδεσιμότητα μέσω του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας SYNC, το οποίο είναι συμβατό με ασύρματο Android Auto και Apple Carplay.

Το νέο μοντέλο διαθέτει τα ίδια συστήματα υποβοήθησης οδηγού με τα βενζινοκίνητα και πετρελαιοκίνητα Tourneo Connect, τα οποία έχουν ήδη αποσπάσει τη μέγιστη βαθμολογία πέντε αστέρων από τον ανεξάρτητο οργανισμό ασφαλείας Euro NCAP. Η σουίτα τεχνολογιών περιλαμβάνει Pro Trailer Backup Assist, Intelligent Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Lane-Keeping System και Exit Warning.

Η Ford προσφέρει το νέο Tourneo Connect PHEV σε τρεις εκδόσεις:

  • Trend: ο υψηλών προδιαγραφών στάνταρ εξοπλισμός της περιλαμβάνει ψηφιακό κόκπιτ και ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών.
  • Titanium: προστίθενται λεπτομέρειες χρωμίου, ράγες οροφής, φιμέ τζάμια και περισσότερα συστήματα υποβοήθησης οδηγού.
  • Active: με σκληροτράχηλο στυλ SUV, πανοραμική οροφή και ζάντες αλουμινίου 17 ιντσών με κατεργασμένη όψη.

Η έναρξη παραγγελιών θα πραγματοποιηθεί το καλοκαίρι του 2024, ενώ οι πρώτες παραδόσεις αναμένονται κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Το Tourneo Connect ολοκληρώνει τον εξηλεκτρισμό της νέας οικογένειας επιβατικών οχημάτων Tourneo επόμενης γενιάς της Ford στην Ευρώπη, η οποία θα περιλαμβάνει επιπρόσθετα το compact 5θέσιο E-Tourneo Courier, το 8θέσιο E Tourneo Custom, καθώς και το 9θέσιο Tourneo Custom Plug-In Hybrid.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!