Ανανέωση με αύξηση ισχύος για το Toyota Yaris (+ τιμές)

Το νέο Toyota Yaris προσφέρει αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα με αύξηση ισχύος για τις ανώτερες εκδόσεις του.

Ανανέωση με αύξηση ισχύος για το Toyota Yaris (+ τιμές)

Το νέο Toyota Yaris προσφέρει αναβαθμισμένο υβριδικό σύστημα με αύξηση ισχύος για τις ανώτερες εκδόσεις του.

Η 4η γενιά του υβριδικού supermini της Toyota γνωρίζει μεγάλη επιτυχία από το λανσάρισμά της το 2020 και τώρα, στα μέσα της ζωής του, το Yaris ανανεώνεται. Οι επιδόσεις, η ασφάλεια και η σχεδίαση έχουν αναβαθμιστεί, για να διασφαλιστεί ότι το μοντέλο παραμένει κορυφαία πρόταση στην άκρως ανταγωνιστική κατηγορία των supermini στην Ευρώπη.

Οι βασικές αναβαθμίσεις περιλαμβάνουν ένα νέο, ισχυρότερο υβριδικό σύστημα κίνησης, με απόδοση 130 ίππων, που έρχεται να προστεθεί στην καθιερωμένη επιλογή 116 ίππων της γκάμας, και εκμεταλλεύεται τα οφέλη της υβριδικής τεχνολογίας 5ης γενιάς της Toyota, για να προσφέρει πιο έντονη επιτάχυνση, σε συνδυασμό με τον ευέλικτο χαρακτήρα του μοντέλου.

Ο βενζινοκινητήρας 1,5 λίτρου με τη νέα υβριδική τεχνολογία διαθέτει έναν καινούργιο άξονα μετάδοσης, που περιλαμβάνει έναν ισχυρότερο ηλεκτροκινητήρα (με αύξηση ισχύος από 59 kW σε 62 kW), μαζί με αναβαθμίσεις στο λογισμικό και το hardware της μονάδας ελέγχου ισχύος (PCU).

Το αποτέλεσμα είναι μια αύξηση 12% στη συνολική απόδοση του συστήματος, από 116 σε 130 ύππους, ενώ και η μέγιστη ροπή από τον ηλεκτροκινητήρα αυξάνεται κατά 30%, από 141 σε 185 Nm, και είναι διαθέσιμη σε όλο το εύρος στροφών. Αυτό βελτιώνει την επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα κατά μισό δευτερόλεπτο, και διαμορφώνεται πλέον στα 9,2 δλ. Ωστόσο, αυξάνεται ελάχιστα και η κατανάλωση καυσίμου, από τα 3,8 στα 4,2 λτ./100 χλμ.

Η τιμή της γκάμας του Toyota Yaris στην Ελλάδα, ξεκινά από τα 19.160 € με τον απλό κινητήρα βενζίνης 1,5 λίτρων και απόδοση 125 ίππους. Η υβριδική έκδοση 116 ίππων είναι διαθέσιμη από 21.440 €, ενώ το νέο υβριδικό σύστημα είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα στις ανώτερες εκδόσεις Chic (με τιμή εκκίνησης τα 27.150 €), GR Sport και Premiere Edition, με τις δύο τελευταίες να ξεκινούν από τα 29.720 ευρώ.

Η γκάμα του Yaris διαθέτει νέα κορυφαία έκδοση εξοπλισμού με τη μορφή του Premiere Edition, που ξεχωρίζει από τη στάνταρ διχρωμία, η οποία συνδυάζει ένα αποκλειστικό νέο  χρώμα Neptune Blue με αντίθεση τη γυαλιστερή μαύρη οροφή (και κολόνες), καθώς και νέες μαύρες ζάντες 17”.

Το μπλε εμφανίζεται και στην καμπίνα, στις ραφές των καθισμάτων και στις διακοσμητικές γραμμές του πίνακα οργάνων και των πάνελ των θυρών. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα επιλογής διχρωμίας Platinum Pearl ή Silver Metallic για την Premiere Edition, καθώς και το νέο Juniper Blue για τις άλλες εκδόσεις του μοντέλου.

Το Yaris GR Sport διαθέτει αποκλειστικές ζάντες 18” με κόκκινες διακοσμητικές γραμμές, εμπρός σπορ καθίσματα με κόκκινη επένδυση, σπορ πεντάλ, διάτρητο δερμάτινο τιμόνι και σήματα GR στα καθίσματα, το κουμπί εκκίνησης του κινητήρα και το τιμόνι. Το εξωτερικό χρώμα Dynamic Grey είναι επίσης αποκλειστικό για το GR Sport, καθώς και μοτίβο μάσκας εμπρός σε σχήμα G για ξεχωριστή εμφάνιση.

Το σύστημα infotainment απεικονίζεται σε μία κεντρική οθόνη αφής 10,5” και την τελευταία έκδοση του λογισμικού Toyota Smart Connect, που περιλαμβάνει φωνητικές εντολές, ασύρματη σύνδεση για Apple CarPlay και Android Auto και over-the-air αναβαθμίσεις λογισμικού. Ανάλογα την έκδοση, ο ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαστάσεις 7” ή 12,3” με τη μεγαλύτερη έκδοση να προσφέρει 12 επιλογές ενδείξεων.

Το νέο Yaris διαθέτει πρόσθετα και καθώς και βελτιωμένα χαρακτηριστικά που ενισχύουν την ασφάλεια, όπως το νέο σύστημα πρόληψης σύγκρουσης, που αποτρέπει επίσης την επιτάχυνση αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Το νέο σύστημα προληπτικής υποβοήθησης οδήγησης παρέχει ομαλή επιβράδυνση όταν ο οδηγός σηκώνει το πόδι του από το γκάζι πίσω από ένα πιο αργό όχημα ή όταν εισέρχεται σε στροφή.

Παρέχει επίσης υποβοήθηση διεύθυνσης, καθώς όταν το αυτοκίνητο πλησιάζει σε στροφή, θα προσαρμόσει τη δύναμη διεύθυνσης για να βοηθήσει τον οδηγό. Το Adaptive Cruise Control επιτρέπει επιλογή μεγαλύτερης απόστασης από προπορευόμενα οχήματα και διαθέτει επίσης σύστημα αποτροπής ακούσιου προσπεράσματος από τη λανθασμένη πλευρά άλλου οχήματος.

Στις ανώτερες εκδόσεις διατίθεται ως στάνταρ και το έξυπνο ψηφιακό κλειδί, το οποίο επιτρέπει σε έως πέντε χρήστες να ξεκλειδώσουν και να εκκινήσουν το αυτοκίνητο χρησιμοποιώντας το (Apple και Android) smartphone τους, μέσω της εφαρμογής της Toyota, MyT.

 

Τιμές Toyota Yaris

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!