Από το 2030 η MINI θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Πάνω από το 15% όλων των νέων MINI εφοδιάζονται ήδη με ηλεκτρικούς κινητήρες

Από το 2030 η MINI θα είναι αμιγώς ηλεκτρική

Πάνω από το 15% όλων των νέων MINI εφοδιάζονται ήδη με ηλεκτρικούς κινητήρες

Από την έναρξη της εμπορικής του πορείας και μετά, έχουν πουληθεί παγκοσμίως περισσότερες από 30.000 μονάδες του ηλεκτρικού MINI Cooper SE. Το plug-in-υβριδικό MINI Cooper SE Countryman ALL4 ακολουθεί με συνεχώς αυξανόμενες πωλήσεις.

Ο μεγάλος στόχος είναι στις αρχές της επόμενης δεκαετίας, η MINI να γίνει μια αμιγώς ηλεκτρική μάρκα. Στο δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση, όλο και περισσότεροι πελάτες σε όλο τον κόσμο δείχνουν ενδιαφέρον για εξηλεκτρισμένα MINI. Το πρώτο εξάμηνο του 2021, το μερίδιο των συγκεκριμένων οχημάτων στις συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις της βρετανικής μάρκας αυξήθηκε κατά πάνω από 15%.

Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021, η MINI πούλησε συνολικά 157.799 οχήματα παγκοσμίως, υπερβαίνοντας το αποτέλεσμα από την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους κατά 32,6%. Οι συνολικές παγκόσμιες πωλήσεις οχημάτων της MINI με ηλεκτροκινητήρα ανήλθαν στις 23.777 μονάδες κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021.

Το ηλεκτρικό MINI Cooper SE συνδυάζει μηδενικούς ρύπους και οδηγική απόλαυση είναι το σημαντικότερο μοντέλο για την επίτευξη του στόχου, με τις πωλήσεις από Ιανουάριο μέχρι Ιούνιο 2021 να αγγίζουν τις 13.454 μονάδες. Από την έναρξη των πωλήσεων του πρώτου ηλεκτρικού MINI μέχρι και το τέλος του φετινού Ιουνίου έχουν ταξινομηθεί 31.034 μονάδες.

Με τον ηλεκτροκινητήρα των 184 ίππων που διακρίνεται για την ευελιξία του και τον fun to drive χαρακτήρα του, έχει αυτονομία που κυμαίνεται από 203 έως 234 χιλιόμετρα, κατά WLTP και σου επιτρέπει να κινηθείς και πέρα από τα όρια της πόλης.

Το MINI Cooper SE Countryman ALL4 συνδυάζει ένα θερμικό με έναν ηλεκτρικό κινητήρα που έχουν συνδυαστική απόδοση 220 ίππων. Το plug-in υβριδικό μοντέλο έχει ηλεκτρική αυτονομία έως και 59 χιλιομέτρων κατά WLTP, τιμή αρκετή, για να γίνονται οι καθημερινές μετακινήσεις μεταξύ σπιτιού και χώρου εργασίας χωρίς εκπομπές ρύπων. Με αυτές τις ιδιότητες, και τα δύο μοντέλα έχουν συμβάλει στη φάση εκκίνησης για τη μεταμόρφωση της μάρκας MINI σε αμιγώς ηλεκτρική.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!