Ανανεώθηκε το Kia Ceed – Με νέα δυναμική

Με αναβαθμισμένη αισθητική, ποιότητα και δυναμική έρχεται το ανανεωμένο Kia Ceed

Ανανεώθηκε το Kia Ceed – Με νέα δυναμική

Με αναβαθμισμένη αισθητική, ποιότητα και δυναμική έρχεται το ανανεωμένο Kia Ceed

Η γκάμα του Ceed, που αποτελεί το best seller της Kia ανανεώθηκε, έχοντας ως στόχο την αναβάθμιση της δυναμικής του. Το πεντάθυρο hatchback, το sports wagon estate και οι εκδόσεις shooting brake αποκαλύπτουν πλέον μία τελείως επανασχεδιασμένη μπροστινή πλευρά, σπορτίφ «καλούδια» στην πίσω, ανανεωμένες ζάντες ελαφρού κράματος και περισσότερα χρώματα για το αμάξωμα και το εσωτερικό.

Όλα αυτά θα τα δούμε μπροστά μας στις αρχές του Οκτωβρίου, όταν θα ξεκινήσουν οι πωλήσεις. Εξωτερικά, η πλήρως επανασχεδιασμένη πρόσοψη διαθέτει το νέο λογότυπο της Kia, ένα απλοποιημένο γραφικό του ονόματος της εταιρείας. Ιδιαίτερη προσοχή έχει δοθεί, ώστε να κάνει κάθε έκδοση (βασική, PHEV, GT-line και GT) πιο μοναδική και ξεχωριστή εντύπωση μεταξύ τους.

Στο εσωτερικό του ανανεωμένου Ceed, ο οδηγός γίνεται άμεσα δεκτός από την κομψή εσωτερική διακόσμηση, τα εκλεπτυσμένα χρώματα, τα υλικά αφής και μια διάταξη σχεδιασμένη για να διευκολύνει όλους τους επιβάτες. Η πανοραμική ηλιοροφή παρέχει σύνδεση με τη φύση και δημιουργεί το χώρο, που απαιτείται για να αισθάνεστε εμπνευσμένοι.

Η Kia έχει επενδύσει πολύ χρόνο και εμπειρία, για να δημιουργήσει μια εμπνευσμένη, χωρίς άγχος και βέλτιστη εμπειρία χρήστη για όλα τα ταξίδια μέσα στο νέο Ceed. Η κλειδαριά της πόρτας ελέγχεται μέσω ενός «έξυπνου» κλειδιού και ο κινητήρας ξεκινά ή σταματά να λειτουργεί με το πάτημα ενός μπουτόν. Δύο προφίλ οδηγού μπορούν να προγραμματιστούν στο κάθισμα μνήμης του οδηγού για να διασφαλίζεται πάντα η μέγιστη άνεση και η βολικότητα.

Οι άνθρωποι βλέπουν το αυτοκίνητό τους ως επέκταση του διασυνδεδεμένου τρόπου ζωής τους και αναμένουν ότι θα διατίθενται διάφορες τεχνολογίες με το πάτημα ενός κουμπιού. Ωστόσο, η συνδεσιμότητα στο αναβαθμισμένο Ceed είναι κάτι παραπάνω από απλώς τηλεματική, η Kia θέλει ο οδηγός να αισθάνεται συνδεδεμένος με το αυτοκίνητο, με άλλους επιβάτες και χρήστες του δρόμου γύρω του…

Τα χαρακτηριστικά ασφαλείας έχουν βελτιωθεί, όπως π.χ. η προειδοποίηση για τα τυφλά σημεία που είχε το Ceed προηγούμενης γενιάς, αντικαθίσταται από μια τεχνολογία ενεργής αποφυγής. Όταν είναι ενεργοποιημένο το φλας για αλλαγή λωρίδας, αν υπάρχει κίνδυνος σύγκρουσης με ένα όχημα που ακολουθεί στο πλάι, πίσω, το νέο Blind-spot Collision-αποφυγή Assist (BCA) θα παρέχει μια προειδοποίηση. Μετά από την προειδοποίηση, αν αυξηθεί ο κίνδυνος σύγκρουσης, το BCA επενεργεί στον έλεγχο του οχήματος για να αποφευχθεί η σύγκρουση.

Από πλευράς κινητήρων και διαθεσιμότητας εκδόσεων, η νέα γκάμα του Ceed περιλαμβάνει την επιλογή plug-in υβριδικών (PHEV) και mild hybrid (MHEV), με ισχύ από 100 έως 204 ίππους. Επιπλέον, διαθέσιμοι είναι turbo κινητήρες βενζίνης και diesel. Οι βενζινοκινητήρες είναι δύο, με χωρητικότητα 1,0 και 1,5 λίτρων, ενώ ο diesel είναι ο εξής ένας, αυτός των 1,6 λίτρων, με τα μηχανικά σύνολα να είναι τεχνολογίας Smartstream.

Ο νέος T-GDi κινητήρας των 1,5 λίτρων παράγεται στο εργοστάσιο της Kia στη Σλοβακία, το οποίο φιλοξενεί και την παραγωγή του Ceed. Ο νέος Smartstream κινητήρας, που αντικαθιστά τον παλιότερο 1.4 T-GDi, συνδυάζεται είτε με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, επτά σχέσεων (7DCT) είτε με μηχανικό κιβώτιο έξι σχέσεων (6MT) και αποδίδει 160 ίππους, ενώ εκπέμπει μειωμένες τιμές ρύπων. Ο νέος κινητήρας 1.5T διατίθεται επίσης ως MHEV, ενώ το diesel Ceed, με ισχύ 136 ίππων, διατίθεται μόνο ως mild-hybrid και συνδυάζεται είτε με το έξυπνο χειροκίνητο κιβώτιο (iMT) είτε με το 7άρι διπλού συμπλέκτη (7DCT).

Οι εκδόσεις PHEV εφοδιάζονται με τον κινητήρα βενζίνης των 1.6 T-GDi και αποδίδουν 141 ίππους. Συνδυάζονται με το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων. Αυτή η έκδοση εφοδιάζεται και με μια μπαταρία 8,9 kWh που παρέχει αμιγώς ηλεκτρική κίνηση για 57 χιλιόμετρα. Η κορυφαία έκδοση GT έχει κάτω από το καπό της τον κινητήρα 1.6 T-GDi που αποδίδει 204 ίππους και διακρίνεται για τον ήχο του, ενώ για τη μετάδοση φροντίζει ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη επτά σχέσεων.

Το νέο Kia Ceed θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της κορεατικής εταιρείας στη Zilina της Σλοβακίας, με την παραγωγή να ξεκινάει τον Αύγουστο και τη διάθεση του μοντέλου λίγο αργότερα, μέσα στο φθινόπωρο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!