Νέα Mercedes-AMG SL: Αποκάλυψη εκ των… έσω

Δυναμική πολυτέλεια με 2 + 2 θέσεις και «υπεραναλογικό» cockpit για το σπορ ανοικτό αυτοκίνητο

Νέα Mercedes-AMG SL: Αποκάλυψη εκ των… έσω

Δυναμική πολυτέλεια με 2 + 2 θέσεις και «υπεραναλογικό» cockpit για το σπορ ανοικτό αυτοκίνητο

Η σχεδίαση του εσωτερικού της επερχόμενης Mercedes-Benz SL μεταφέρει την εμβληματική παράδοση της πρώτης 300 SL Roadster στη σύγχρονη εποχή. Τα εκλεκτά υλικά, η σχολαστική κατασκευή και η προσοχή στη λεπτομέρεια υπογραμμίζουν περαιτέρω τα υψηλά πρότυπα πολυτέλειας στο εσωτερικό. Η σχεδίαση του cockpit, μέχρι τη ρυθμιζόμενη οθόνη στην κεντρική κονσόλα, είναι εστιασμένη στον οδηγό και εντυπωσιάζει συνολικά με την αρμονική εντύπωση, που παρέχει συνολικά.

Η πρώτη 300 SL Roadster είναι ένα από τα πιο εμβληματικά αυτοκίνητα. Το μινιμαλιστικό και υψηλής ποιότητας εσωτερικό της έδωσε έμπνευση στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν το εσωτερικό και για τη νέα Mercedes-AMG SL. Για τη νέα έκδοση του γερμανικού roadster, δημιούργησαν ένα μείγμα αναλογικής γεωμετρίας και ψηφιακού κόσμου, που ονομάζεται «υπεραναλογικό». Ένα καλό παράδειγμά του είναι το αμιγώς ψηφιακό σύμπλεγμα οργάνων, το οποίο είναι τοποθετημένο μέσα σε ένα τρισδιάστατο κάλυμμα.

Το νέο εσωτερικό επιτρέπει και πάλι τη διαμόρφωση 2 + 2 καθισμάτων για πρώτη φορά μετά από το 1989 (Mercedes SL σειρά R 129). Αυτό κάνει τη νέα SL ακόμα πιο ευέλικτη. Τα πίσω καθίσματα βελτιώνουν την καθημερινή χρηστικότητα και παρέχουν χώρο για άτομα ύψους έως 1,50 μέτρων. Αν δεν απαιτούνται επιπλέον καθίσματα, μια βαλβίδα μπορεί να προστατεύσει τους επιβάτες των μπροστινών καθισμάτων από ρεύματα αέρα στο πίσω μέρος του λαιμού τους. Επίσης, η δεύτερη σειρά καθισμάτων μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσθετος αποθηκευτικός χώρος, ώστε να φιλοξενήσει μια τσάντα golf, για παράδειγμα.

Ο συμμετρικός πίνακας οργάνων έχει σχεδιαστεί ως γλυπτή, ισχυρή πτέρυγα, που είναι δομημένη σε άνω και κάτω τμήμα. Ένα από τα σημαντικότερα σημεία είναι τα τέσσερα πρόσφατα ανεπτυγμένα γαλβανισμένα ακροφύσια στροβίλων. Οι επιφάνειές τους συγχωνεύονται στο ταμπλό με τη μορφή ισχυρών θόλων ισχύος. Το κάτω τμήμα του ταμπλό εξελίσσεται ρευστά με αφετηρία την κεντρική κονσόλα, συνδέοντας άψογα τα δύο στοιχεία. Παρά τη συμμετρία, η σχεδίαση του cockpit δημιουργεί μια σαφή εστίαση στον οδηγό: η οθόνη LCD υψηλής ανάλυσης 12,3 ιντσών του πίνακα οργάνων δε σχεδιάστηκε για να μείνει ελεύθερη, αλλά ενσωματωμένη σε μία καλύπτρα που αποτρέπει τις αντανακλάσεις του φωτός του ήλιου.

Μέρη του περιεχομένου και το λειτουργικό σύστημα MBUX δεύτερης γενιάς αντιστοιχούν σε αυτός της νέας S-Class. Συμπληρώθηκαν εκτενώς ή αντικαταστάθηκαν από ειδικό περιεχόμενο και προβολές για την AMG. Όλες οι αλλαγές καθιστούν τη νέα SL μοναδικά ανεξάρτητη σε ό,τι αφορά τους τομείς της επικοινωνίας και των πληροφοριών. Στοιχεία του menu, όπως “Performance” (επιδόσεις) ή “Track Pace” (ρυθμός πίστας) τονίζουν το σπορτίφ χαρακτήρα της SL. Από την πλευρά του, το εσωτερικό έχει γίνει ακόμα πιο ψηφιακό και έξυπνο, καθώς το λειτουργικό σύστημα και το λογισμικό έχουν βελτιωθεί εκτενώς. Επίσης, οι λαμπερές εικόνες στις οθόνες LCD διευκολύνουν τον έλεγχο των λειτουργιών του οχήματος και του εξοπλισμού άνεσης.

Τέλος, το προαιρετικό head-up-display συμβάλλει στη χαλαρή οδήγηση, καθώς ο οδηγός δε χρειάζεται να πάρει τα μάτια του από το δρόμο. Προβάλλει σχετικές ενδείξεις στο πραγματικό περιβάλλον. Ανάλογα με τον εξοπλισμό ή το προσωπικό γούστο, το Ambient Light (το φως του εσωτερικού) πλαισιώνει το αποκλειστικό εσωτερικό σε 64 διαφορετικά χρώματα!

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!