Η Mugen βελτιώνει το Honda Civic Type R

O ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος Mugen έχει πλούσιο ιστορικό σε «ειδικές μεταχειρίσεις» του Honda Civic Type R.

Η Mugen βελτιώνει το Honda Civic Type R

O ιαπωνικός βελτιωτικός οίκος Mugen έχει πλούσιο ιστορικό σε «ειδικές μεταχειρίσεις» του Honda Civic Type R.

Το τελευταίο Honda Civic Type R είναι ένα από τα καλύτερα σπορ αυτοκίνητα (πόσο μάλλον hot hatchback) που μπορείτε να αγοράσετε αυτή τη στιγμή, ωστόσο αυτό δεν εμπόδισε τη Mugen να προσπαθήσει να βελτιώσει τη φόρμουλα. Η ιαπωνική εταιρεία βελτιώσεων παρουσιάζει ένα νέο καυτό Mugen Civic στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο.

Αυτό το Mugen Civic Type R έρχεται σε δύο μορφές: Group A και Group B. Κάθε μία από αυτές έχει μικρές διαφορές, αλλά στο παραδοσιακό στυλ της Mugen, υπάρχουν επιθετικές εξωτερικές επεμβάσεις και αναβαθμίσεις στο πλαίσιο του στάνταρ Civic Type R.

Το Civic Type R της γενιάς FL5 μπορεί να μην είναι τόσο επιθετικό στην όψη όσο η προηγούμενη γενιά FK8, αλλά στη μορφή Mugen, το αυτοκίνητο φαίνεται πιο ακραίο από ποτέ. Υπάρχει μεγαλύτερο εμπρός splitter, ανασχεδιασμένες εισαγωγές αέρα και πλευρικές ποδιές, μια νέα πίσω αεροτομή και αναθεωρημένες εξατμίσεις. Αυτά ισχύουν μόνο για την πιο ήπια έκδοση «Group A», ενώ η έκδοση «Group B» φέρει ακόμα περισσότερες τροποποιήσεις.

Στην έκδοση Group B υπάρχει ένα καπό από ανθρακονήματα με επιπλέον αεραγωγούς, όπως και στα εμπρός φτερά, διαφορετική διάταξη εισαγωγής αέρα στον εμπρός προφυλακτήρα και ειδική σχεδίαση των πλευρικών ποδιών. Το Group B αποκτά επίσης εξάτμιση τιτανίου στη θέση της έκδοσης από ανοξείδωτο ατσάλι του Group A, καθώς και ένα αναβαθμισμένο σύστημα φρένων. Αμφότερα τα αυτοκίνητα αποκτούν ένα φρέσκο σετ τροχών αλουμινίου 19” από την BBS.

Στο εσωτερικό, υπάρχει μια σειρά από αλλαγές, όπως ένα ανασχεδιασμένο τιμόνι, νέα καθίσματα μπάκετ, διακοσμητικά από ανθρακονήματα και σήματα Mugen. Ούτε η Mugen ούτε η Honda έχουν αναφέρει αν υπάρχει κάποια διαφορά όσον αφορά τον 4κύλινδρο 2λιτρο turbo του FL5 και την απόδοσή του (330 ίπποι και 420 Nm ροπής). Τα συστήματα εξάτμισης υποδηλώνουν πάντως μια αλλαγή στο σύστημα διαχείρισης του κινητήρα του Type R, ενδεχομένως με μεγαλύτερη ισχύ.

Mugen Honda Civic Type R Group A

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!