Το Renault Captur θα αποκτήσει νέα επιθετική εμφάνιση φέτος

Το Renault Captur θα ανανεώσει την αντιπαλότητά του με το Nissan Juke, με μια ολοκληρωμένη ανανέωση να καταφθάνει αργότερα φέτος.

Το Renault Captur θα αποκτήσει νέα επιθετική εμφάνιση φέτος

Το Renault Captur θα ανανεώσει την αντιπαλότητά του με το Nissan Juke, με μια ολοκληρωμένη ανανέωση να καταφθάνει αργότερα φέτος.

Η Renault ανανέωσε το supermini με τις υψηλές πωλήσεις, το Clio, το δεύτερο εξάμηνο του 2023, και η γαλλική εταιρεία εργάζεται σε μια παρόμοια μεταχείριση για το στενά συνδεδεμένο μικρό crossover Captur, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει το πρώτο εξάμηνο του τρέχοντος έτους. Η μορφή της ανανεωμένης έκδοσης του Renault Captur διέρρευσε λίγο πριν από τα Χριστούγεννα, μέσω ορισμένων ευρωπαϊκών αιτήσεων ευρεσιτεχνίας.

Οι αποκλειστικές εικόνες μας χρησιμοποιούν τα επίσημα σχέδια για να δείξουν πώς θα εξελιχθεί το Captur, με ένα πιο αιχμηρό εμπρός μέρος που τραβάει τη σχεδίαση προς εκείνη της ναυαρχίδας Austral και λίγο πιο μακριά από το πιο στενά συνδεδεμένο Clio. Υπάρχει ένας πιο επιθετικός εμπρός προφυλακτήρας, ενώ η μάσκα «παίζει» με την τελευταία εταιρική ταυτότητα της Renault.

Το πίσω μέρος θα είναι πιο οικείο, με τα πίσω φώτα σε σχήμα C του σημερινού αυτοκινήτου να διατηρούνται και μόνο ήπιες αναθεωρήσεις στα πλαστικά εξαρτήματα, όπως ο προφυλακτήρας. Όπως συμβαίνει συνήθως με τις ανανεώσεις στα μέσα της ζωής ενός μοντέλου, τα βασικά μεταλλικά πάνελ, όπως οι θύρες, θα παραμείνουν αμετάβλητα.

Renault Captur exclusive image

Αναμένονται, όμως, αρκετές σημαντικές αναβαθμίσεις στην καμπίνα, με περαιτέρω βελτίωση της ποιότητας των υλικών, ένα από τα ισχυρότερα χαρακτηριστικά του υπάρχοντος Captur, και τόσο το μεγαλύτερο σύστημα infotainment 9,3″ με διάταξη πορτραίτου όσο και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων 10″ θα κυκλοφορήσουν σε περισσότερα επίπεδα εξοπλισμού. Το αναθεωρημένο Captur θα παραμείνει πιστό στην ίδια πλατφόρμα CMF-B με το Clio και σίγουρα θα προσφέρεται σε αμιγώς ηλεκτρική έκδοση και full hybrid διαμόρφωση με βενζινοκινητήρα 1.6 λίτρων E-Tech.

Δεν υπάρχει ακόμα καμία πληροφορία κατά πόσο η προηγούμενη plug-in υβριδική παραλλαγή θα επανεμφανιστεί, ίσως σε τροποποιημένη μορφή με αυξημένη ηλεκτρική αυτονομία. Αλλά είναι πιθανό η Renault να προτιμήσει επικεντρωθεί στην πλήρως υβριδική τεχνολογία σε αυτό το Captur, επιτρέποντας τη μετάβαση σε ακόμα πιο αποδοτικά υβριδικά συστήματα κίνησης (που αναπτύσσονται από κοινού με τον κινεζικό όμιλο Geely) στην επόμενη, εντελώς νέα γενιά, που αναμένεται να παρουσιαστεί το 2026.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!