Milano θα ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo

To νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της Alfa Romeo θα ονομάζεται Milano, θα λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2024 και βασίζεται στο Jeep Avenger.

Milano θα ονομάζεται το νέο ηλεκτρικό SUV της Alfa Romeo

To νέο ηλεκτρικό μικρό SUV της Alfa Romeo θα ονομάζεται Milano, θα λανσαριστεί τον Απρίλιο του 2024 και βασίζεται στο Jeep Avenger.

Η Alfa Romeo ανακοίνωσε ότι το νέο της αμιγώς ηλεκτρικό μικρό SUV θα ονομάζεται Milano και θα αποκαλυφθεί τον Απρίλιο του 2024, πριν φτάσει στις αντιπροσωπείες το Σεπτέμβριο. Η Milano βασίζεται στο Jeep Avenger, και θα είναι ένα μικρό crossover μήκους 4,2 μέτρων και χρησιμοποιεί την πλατφόρμα e-CMP του ομίλου Stellantis.

Έχουμε ήδη ήδη μια πρώτη ματιά όσον αφορά το στυλ του αυτοκινήτου, χάρη σε κάποιες φωτογραφίες που διέρρευσαν. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο ίδιο εργοστάσιο στην Πολωνία με το Jeep, και θα μοιράζεται τις ίδιες μπαταρίες και κινητήρες με αυτό το αυτοκίνητο, αλλά θα δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην ευελιξία όσον αφορά της συμπεριφορά, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato.

Επιβεβαιώνοντας την ονομασία, που χρησιμοποιήθηκε τελευταία φορά από την Alfa Romeo στις εκδόσεις της 75 στην αγορά των ΗΠΑ στα τέλη της δεκαετίας του 1980, ο Imparato δήλωσε ότι ήταν ευτυχής που έδωσε τέλος στις εικασίες που ανέφεραν ότι το αυτοκίνητοθα ονομαζόταν Brennero ή ακόμα και Junior. Πιστεύει ότι το όνομα Milano θα δώσει στην Alfa Romeo ανανεωμένη απήχηση στους αγοραστές των πρόσφατων μικρότερων μοντέλων της, όπως η Mito και η Giulietta.

O Imparato δήλωσε: «Η Milano αποτελεί είναι μια απάντηση σε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν αυτά τα αυτοκίνητα», μας είπε ο Imparato. «Ξέρουμε ότι περιμένουν κάτι από την Alfa Romeo που να ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους για το επόμενο βήμα. Η Alfa Romeo ήταν πάντα η ομορφιά για όλους και αυτό σημαίνει ότι, κάποια στιγμή, πρέπει να ικανοποιήσεις τον πελάτη που θέλει ένα premium αυτοκίνητο, αλλά προσιτό σε αυτούς. Αυτό είναι το μήνυμα που θέλουμε να στείλουμε με τη Milano».

Alfa Romeo Milano

Όταν ρωτήθηκε άμεσα για το πώς η Milano θα είναι διαφορετική από το Avenger και το Fiat 600, άλλο ένα αδελφό μοντέλο, ο Imparato δήλωσε: «Η απάντηση σε αυτό θα έρθει στην πίστα δοκιμών στο Balocco. Αυτό το αυτοκίνητο ακολουθεί τη στρατηγική της πλατφόρμας του ομίλου (Stellantis), φυσικά. Χαίρομαι για αυτό, γιατί μου αποφέρει κέρδη. Αλλά πάντα με μια πινελιά της Alfa Romeo. Όταν ο (επικεφαλής του ομίλου Stellantis) Carlos Tavares με ρωτάει σε τι θέλω η Alfa να είναι πρωταγωνίστρια, απαντώ πάντα: “Στη συμπεριφορά στο δρόμο”».

H Milano θα είναι διαθέσιμη παγκοσμίως σε αμιγώς ηλεκτρική και ήπια υβριδική έκδοση, με την ίδια 3κύλινδρη διάταξη 1,2 λίτρων όπως στο 600 και το Avenger. Ο Imparato αποκάλυψε επίσης ότι η ηλεκτροκίνητη έκδοση θα λανσαριστεί μόνο με τετρακίνηση. Αυτό σημαίνει ότι μέσα στους επόμενους 12 μήνες, τόσο η Alfa όσο και η Jeep, σχεδιάζουν να λανσάρουν οχήματα με δύο κινητήριους άξονες, ένα νέο χαρακτηριστικό για την πλατφόρμα e-CMP. Ο Imparato χαρακτήρισε την έκδοση παρουσίασης της Milano ως «perfo», που υποδεικνύει τις επιδόσεις, και δήλωσε ότι το αυτοκίνητο θα εμφανιστεί αρχικά με τα επίπεδα εξοπλισμού Veloce και Special Edition.

Ο επικεφαλής της Alfa αρνήθηκε να δώσει προβλέψεις πωλήσεων ή να προσδιορίσει την τιμή, αλλά ανέφερε τόσο το MINI Countryman όσο και το Volvo EX30 της ως πιθανούς αντιπάλους του νέου αυτοκινήτου. «Αυτό είναι το πεδίο δράσης για την Alfa Romeo, όσον αφορά την τιμή». Δεδομένου του τετρακίνητου συστήματος κίνησης, αυτό θα έδινε στο Milano μια πιθανή τιμή εκκίνησης λίγο κάτω από τα 40.000 ευρώ (συνυπολογίζοντας την κρατική επιδότηση «Κινούμαι Ηλεκτρικά»), δηλαδή υψηλότερη από αυτή του Avenger.

Alfa Romeo Milano

Ο Imparato αρνήθηκε επίσης να αποκλείσει το ενδεχόμενο μιας έκδοσης Quadrifoglio υψηλών επιδόσεων της Milano μακροπρόθεσμα. «Έχουμε μια έκδοση λανσαρίσματος του Milano, και στη συνέχεια, με βάση τα σχόλια των πελατών, τι είναι έτοιμοι να πληρώσουν, θα ανοίξουμε το επόμενο βήμα στη συμβατότητα Quadrifoglio του αυτοκινήτου. Θέλουμε πρώτα να δοκιμάσουμε την αποδοχή και το επίπεδο της τιμής στόχου και των μηνιαίων δόσεων».

Η Alfa Romeo σκοπεύει να λανσάρει ένα νέο μοντέλο κάθε χρονιά έως το 2026, πράγμα που σημαίνει ότι τη Milano θα ακολουθήσουν δύο ακόμη αυτοκίνητα, χρησιμοποιώντας τη νέα πλατφόρμα STLA της Stellantis.

Τουλάχιστον ένα από αυτά αναμένεται να είναι μια SUV ναυαρχίδα, αλλά ο Imparato δήλωσε: «Δεν παραιτούμαι από την πλευρά των sedan, παρότι αυτή η κατηγορία υποφέρει. Όταν μιλάτε για ηλεκτροκίνηση, μιλάτε για αεροδυναμική, μιλάτε για sedan. Είμαι προσωπικά πεπεισμένος ότι αυτή η σιλουέτα θα επιστρέψει. Δε θέλω να γίνουμε μια αμιγώς SUV μάρκα».

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Alfa Romeo Milano

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!