Γεύση από το μέλλον της Honda με ηλεκτρικό concept

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Honda θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept, το οποίο θα προλογίσει την πορεία της ιαπωνικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Γεύση από το μέλλον της Honda με ηλεκτρικό concept

Στις αρχές Ιανουαρίου, η Honda θα παρουσιάσει ένα αμιγώς ηλεκτρικό concept, το οποίο θα προλογίσει την πορεία της ιαπωνικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Στην έκθεση CES (Consumer Electronics Show) του νέου έτους στο Λας Βέγκας, η Honda θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο, από το οποίο αποκάλυψε την πρώτη, σκιερή εικόνα teaser. Το concept θα προλογίσει τη νέα σειρά ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων της Honda, για τις «παγκόσμιες αγορές».

Δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλές πληροφορίες σχετικά με το νέο πρωτότυπο αυτοκίνητο της Honda, εκτός από το γεγονός ότι διαθέτει ηλεκτρικό σύστημα κίνησης. Η Honda ανακοίνωσε επίσης ότι θα παρουσιαστούν βασικές τεχνολογίες στο περίπτερο της CES που θα αναδείξουν την κατεύθυνση της εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Το μόνο που μπορούμε να δούμε από τη σκιώδη κοντινή εικόνα teaser είναι μια χαμηλή, κλειστή μάσκα και μια απλή, κεκλιμένη προς τα κάτω στο εμπρός μέρος σχεδίαση του καπό, το οποίο μαζί με το παρμπρίζ και τη γραμμή οροφής αποτελούν τμήματα μίας ενιαίας επιφάνειας. Υπάρχει επίσης μια περίπλοκη σχεδίαση τροχών.

To concept δε φαίνεται να αποτελεί συνέχεια των προηγούμενων teaser ηλεκτρικών σπορ αυτοκινήτων της Honda από το 2022, τα οποία παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο της ανακοίνωσης της εταιρείας για επενδύσεις ύψους 40 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην ηλεκτροκίνηση έως το 2030. Τότε είδαμε δύο μοντέλα κάτω από υφασμάτινα καλύμματα (υποδηλώνοντας ενδεχομένως ότι ένα ηλεκτρικό S2000 και NSX ήταν στα σκαριά), αν και εκείνα τα αυτοκίνητα είχαν πολύ πιο παραδοσιακό σχήμα αμαξώματός από αυτό το concept.

Είδαμε ότι τα σπορ αυτοκίνητα αποτελούν βασικό μέρος των σχεδίων ηλεκτροκίνησης της Honda. Μια παρουσίαση από το 2022 συνιστούσε επίσης ότι ένα supercar με πολύ μικρό ύψος, θα βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας των ηλεκτρικών της αυτοκινήτων. Στις 9 Ιανουαρίου στο Λας Βέγκας θα γίνει πιο σαφές αν πρόκειται για το concept της φωτογραφίας.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!