Παραδόθηκαν στους πελάτες τα πρώτα Tesla Cybertruck

Το ηλεκτρικό pick-up της Tesla με την άγρια εμφάνιση, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις.

Παραδόθηκαν στους πελάτες τα πρώτα Tesla Cybertruck

Το ηλεκτρικό pick-up της Tesla με την άγρια εμφάνιση, θα προσφέρεται σε τρεις εκδόσεις.

Είδαμε για πρώτη φορά το Tesla Cybertruck το 2019 και έκτοτε, η αμερικανική εταιρεία μας έχει προσφέρει αρκετά teaser μέσα από τη μακρά περίοδο εξέλιξης του ηλεκτρικού φορτηγού. Τώρα, η αναμονή έλαβετ τέλος, καθώς οι πρώτοι πελάτες μόλις πήραν στα χέρια τους το δικό τους Cybertruck.

Σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις Giga της εταιρείας στο Τέξας παραδόθηκαν στους πελάτες περίπου δώδεκα Cybertruck, δύο χρόνια αφότου η Tesla δήλωσε αρχικά ότι το φορτηγό θα παραδιδόταν. Το ηλεκτρικό φορτηγό έχει κάνει πολλά πρωτοσέλιδα από την αρχική αποκάλυψή του, έχοντας εντοπιστεί διάφορες φορές κατά τη διάρκεια δοκιμών στους δρόμους της Αμερικής, για να μην αναφέρουμε το ατύχημα με το σπασμένο «αλεξίσφαιρο γυαλί» κατά την πρώτη παρουσίαση.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας εκδήλωσης στο Τέξας, η Tesla ανακοίνωσε τις τελικές τιμές για το Cybertruck. Το εισαγωγικό μοντέλο με μονό κινητήρα και κίνηση στους πίσω τροχούς, θα καταφθάσει το 2025 και θα ξεκινά στις ΗΠΑ από 49.890 δολάρια (περίπου 10.000 δολάρια περισσότερα από το αναμενόμενο). Έρχεται με εκτιμώμενη αυτονομία 400 χλμ. και ο χρόνος επιτάχυνσης από 0-100 χλμ./ώρα είναι 6,5 δευτερόλεπτα.

Ακολουθεί η τετρακίνητη έκδοση All-Wheel Drive που κοστίζει 68.890 δολάρια. Διαθέτει διπλό κινητήρα με αυτονομία 547 χλμ., απόδοση 600 ίππων, χρόνο 0-100 χλμ./ώρα 4,1 δλ. και ικανότητα ρυμούλκησης σχεδόν 15.000 Nm. Το All-Wheel Drive θα παραδίδεται από το 2024.

Η κορυφαία έκδοση Cyberbeast θα είναι επίσης διαθέσιμη το 2024, με τιμή 96.390 δολαρίων. Η ισχύς αυξάνεται στους 845 ίππους εδώ, αλλά η αυτονομία μειώνεται σε σχέση με την έκδοση All-Wheel Drive στα 515 χλμ. Η Tesla ισχυρίζεται ότι ο χρόνος επιτάχυσνης από 0-100 χλμ/ώρα είναι 2,5 δευτερόλεπτα.

Το Cybertruck δεν είναι μόνο τους στην αγορά των ηλεκτρικών φορτηγών, καθώς υπάρχει ανταγωνισμός στις ΗΠΑ τουλάχιστον από το Rivian R1T, το Ford F-150 και το GMC Hummer EV. Αν και οι τιμές έχουν αποκαλυφθεί, οι πελάτες μπορούν ακόμα να καταθέσουν μόλις 100 δολάρια προκαταβολή για το Cybertruck.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!