Έτοιμη να λάμψει και πάλι η Giulia GTA

Το σπορ sedan της Alfa Romeo εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Έτοιμη να λάμψει και πάλι η Giulia GTA

Το σπορ sedan της Alfa Romeo εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood

Τη δημοφιλή ανάβαση του Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood επέλεξε η Alfa Romeo για να παρουσιάσει στο βρετανικό κοινό τα ισχυρότερα μοντέλα παραγωγής στην ιστορία της, Giulia GTA και GTAm.

Από το 1993 που έγινε το πρώτο Goodwood Festival of Speed, η εκδήλωση έχει εξελιχθεί σε μια από τις κορυφαίες διοργανώσεις του αυτοκινήτου παγκοσμίως. Αρχικά δεχόταν μόνο κλασσικά μοντέλα, αλλά από το 2000 στο Φεστιβάλ μπορούν να συμμετέχουν και σύγχρονα αυτοκίνητα. Με συμμετοχές από μονοθέσια της Formula 1, μέχρι ιστορικά μοντέλα και σύγχρονα supercars, συχνά επιλέγεται από τους κατασκευαστές για να παρουσιάσουν εκεί τις νέες τους δημιουργίες, όπως θα κάνει φέτος και η Alfa Romeo με τα νέα της supercars.

Κάθε χρόνο στα πλαίσια της εκδήλωσης, πραγματοποιείται και η θρυλική χρονομετρημένη ανάβαση (Goodwood Festival of Speed Hillclimb), όπου τα αυτοκίνητα καλύπτουν μια ανηφορική διαδρομή 1,86χλμ. Οι νέες Giulia GTA και GTAm θα συμμετέχουν στην ανάβαση προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στους φίλους του αυτοκινήτου.

Με έμπνευση από την Giulia GTA του 1965, το ακρωνύμιο GTA «Gran Turismo Alleggerita», σηματοδοτεί το κορυφαίο επίπεδο τεχνολογίας, στιλ και οδηγικής απόλαυσης του Ιταλικού εργοστασίου. Οι σύγχρονες Giulia GTA και GTAm θα παραχθούν σε μόλις 500 μονάδες και εφοδιάζονται με τον αναβαθμισμένο στους 540 ίππους V6 bi-Turbo κινητήρα των 2,9 λίτρων, αλλά και με μια σειρά μηχανολογικών και αεροδυναμικών παρεμβάσεων οι οποίες εξελίχθηκαν σε συνεργασία με τους οδηγούς της Alfa Romeo Racing ORLEN Formula 1, Antonio Giovinazzi και Kimi Räikkönen.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!