Στο μικροσκόπιο του Euro NCAP πέντε ακόμη μοντέλα

Η βαθμολογία που πήραν οι Mercedes-Benz GLA και EQA, το Opel Mokka, το Cupra Leon και το Renault Kangoo

Στο μικροσκόπιο του Euro NCAP πέντε ακόμη μοντέλα

Η βαθμολογία που πήραν οι Mercedes-Benz GLA και EQA, το Opel Mokka, το Cupra Leon και το Renault Kangoo

Τα αποτελέσματα από το τελευταίο «πακέτο» δοκιμών, ανακοίνωσε ο Euro NCAP. Ο ανεξάρτητος οργανισμός αξιολόγησε την παθητική και την ενεργητική ασφάλεια που παρέχουν δύο Mercedes-Benz, η GLA και η ηλεκτρική EQA, το Cupra Leon, το Opel Mokka και το Renault Kangoo.

Όσον αφορά τα δύο compact SUV της Mercedes-Benz, δεν είχαμε κάποια έκπληξη. Και στα δύο δόθηκε η ανώτατη διάκριση των 5 αστεριών, με βάση τα αποτελέσματα της B-Class, από την οποία προέρχονται σε μεγάλο βαθμό. Ομοίως, 5 αστέρια πήρε και το Cupra Leon, από το «αδελφάκι» του, SEAT Leon.

Στη δεύτερη γενιά του, το Opel Mokka άλλαξε πλατφόρμα, από την Gamma II της General Motors στην CMP του Ομίλου Stellantis. Αυτό βελτίωσε σημαντικά την παθητική αλλά και την ενεργητική ασφάλεια που το συνοδεύει. Βαθμολογήθηκε με 4 αστέρια, με το πέμπτο να το χάνει από την απουσία ανίχνευσης ποδηλατών από το σύστημα αυτόνομης πέδησης (ΑΕΒ) αλλά και κεντρικού αερόσακου (ανάμεσα σε οδηγό-συνοδηγό).

Με 4 αστέρια αξιολογήθηκε και το πολυμορφικό Renault Kangoo, όμως εδώ η απώλεια της ανώτατης διάκρισης οφείλεται όχι στα ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά στην μέτρια απόδοση σε σενάρια πλευρικής σύγκρουσης. Τέλος, στη λίστα με τις πεντάστερες εκδόσεις του Tiguan, προστέθηκε και η eHybrid, τεχνολογίας plug-in.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!