Σπορ έκδοση του Renault 5 ετοιμάζει η Alpine

Το σπορ παρακλάδι της Renault επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για μια ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5 αλλά και ένα ατίθασο SUV σε συνεργασία με την Lotus

Σπορ έκδοση του Renault 5 ετοιμάζει η Alpine

Το σπορ παρακλάδι της Renault επιβεβαιώνει τα σχέδιά του για μια ηλεκτρική αναβίωση του Renault 5 αλλά και ένα ατίθασο SUV σε συνεργασία με την Lotus

Ο Όμιλος Renault δεν θα περιοριστεί στην επαναφορά εμβληματικών της μοντέλων, όπως το 5 και το 4, σε αμιγώς ηλεκτρική μορφή. Θα φέρει στην παραγωγή και ένα γρήγορο ηλεκτροκίνητο hatchback με το σήμα της Alpine.

Το νέο 5 θα εφοδιαστεί με έναν ηλεκτρικό κινητήρα 134 ίππων, αλλά η έκδοση της Alpine θα έχει 215 ίππους χρησιμοποιώντας τον κινητήρα από το ηλεκτρικό Megane. Αυτό υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνει την επιτάχυνση 0-100 χλμ/ώρα σε περίπου έξι δευτερόλεπτα και θα έχει αυτονομία περίπου 320 χιλιομέτρων με μπαταρία των 52 kWh.

Τον Ιανουάριο του 2021, η Alpine ανακοίνωσε συμφωνία με τη Lotus για την ανάπτυξη ενός «σπορ αυτοκινήτου επόμενης γενιάς», την ίδια στιγμή που η μητρική εταιρεία Renault επιβεβαίωσε ότι οι μάρκες Renault Sport και Renault Sport Racing θα ενωθούν με την Alpine.

Παράλληλα με το project της Lotus και την αναβίωση του Renault 5,  η Alpine θα παρουσιάσει ένα σπορ ηλεκτρικό SUV, το οποίο στοχεύει στην κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων επιδόσεων. Θα χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα «CMF-EV», ίδια με αυτή του Nissan Ariya, ενσωματώνοντας την ιδέα του διπλού ηλεκτρικού κινητήρα.

“Θα κρατήσουμε τον κινητήρα των 215 ίππων μπροστά”, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Alpine Engineering,  Gilles le Borgne, “αλλά στο πίσω μέρος θα έχουμε μια μεγάλη έκπληξη. Θέλουμε να τοποθετήσουμε σύστημα κατανομής της ροπής, να προσφέρουμε πολύ καλό στήσιμο και επιδόσεις – όπως μπορείτε να φανταστείτε, για μία Alpine. Εργαζόμαστε πάνω σε αυτό.”

Επιπλέον, οι αγωνιστικές ομάδες της Renault μπαίνουν κάτω από την «ομπρέλα» της Alpine συμπεριλαμβανομένων των ομάδων της Formula 1 και του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Αντοχής (World Endurance Championship).

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!