To Nissan Ariya Nismo υψηλών επιδόσεων σε δοκιμές

Μια hot παραλλαγή του ηλεκτρικού SUV Nissan Ariya, που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία «Nismo», εντοπίστηκε σε δοκιμές.

To Nissan Ariya Nismo υψηλών επιδόσεων σε δοκιμές

Μια hot παραλλαγή του ηλεκτρικού SUV Nissan Ariya, που πιθανότατα θα φέρει την ονομασία «Nismo», εντοπίστηκε σε δοκιμές.

Η Nissan εντοπίστηκε να δοκιμάζει μια hot έκδοση του ηλεκτρικού SUV Ariya, η οποία πιθανότατα θα ονομάζεται Nismo. Το Nissan Ariya Nismo θα προσχωρήσει στην αυξανόμενη αγορά των καυτών ηλεκτρικών SUV και θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολλούς αντιπάλους, όπως το Kia EV6 GT, το Hyundai Ioniq 5 N και φυσικά το Tesla Model Y Performance.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε χωρίς καμουφλάζ και οι φωτογραφίες αποκαλύπτουν μια σπορ έκδοση του Nissan Ariya με πιο επιθετικό σχεδιασμό αμαξώματος, με μεγάλες ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών με ελαστικά Michelin Pilot Sport EV υψηλής απόδοσης. Υπάρχει επίσης μια εμφανής πίσω αεροτομή και διαχύτης για πρόσθετο στυλ και βελτιωμένη αεροδυναμική συμπεριφορά.

Παρότι η Nismo είναι περισσότερο γνωστή για τις εκδόσεις υψηλότερων επιδόσεων των σπορ coupe Nissan GT-R και Z, το Ariya δεν θα είναι η πρώτη φορά που το τμήμα θα εξελίξει μια hot έκδοση ενός από τα SUV της μάρκας, αφού στο παρελθόν έχει παρουσιάσει το ζωηρό crossover Juke Nismo.

Επίσης, δεν είναι η πρώτη φορά που η Nismo θα δημιουργήσει μια έκδοση υψηλότερων επιδόσεων μιας εκ των ηλεκτρικών ηλεκτρικές προτάσεών της, καθώς ένα Nissan Leaf Nismo υψηλών επιδόσεων έχει κυκλοφορήσει στο παρελθόν στην Ιαπωνία, με μεγαλύτερο πακέτο μπαταριών και αναβαθμισμένους κινητήρες.

Δεν υπάρχουν επίσημες πληροφορίες σχετικά με τις κινητήριες μονάδες ή τις επιδόσεις του επερχόμενου Ariya Nismo, αλλά θα μπορούσε να υπάρξει αύξηση ισχύος σε σχέση με την ήδη δυνατή απόδοση των 393 ίππων του Ariya που βρίσκεται στην κορυφή της γκάμας του μοντέλου.

Εκτός αυτού, μία παραλλαγή Nismo θα προσφέρει σίγουρα μια αναβαθμισμένη ανάρτηση για βελτιωμένη ευελιξία και αίσθηση οδήγησης. Η Nissan παραμένει σιωπηλή σχετικά με αυτό το νέο μοντέλο υψηλών επιδόσεων, οπότε δεν γνωρίζουμε πότε θα κυκλοφορήσει.

Αποκλειστική συνεργασία: Car Buyer

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Nissan στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!