Alfa Romeo Brennero: Διέρρευσαν εικόνες της πρώτης ηλεκτρικής Alfa

Εικόνες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Alfa Romeo διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Η Brennero είναι ένα μικρό SUV που θα μοιράζεται μέρη με το Jeep Avenger.

Alfa Romeo Brennero: Διέρρευσαν εικόνες της πρώτης ηλεκτρικής Alfa

Εικόνες του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Alfa Romeo διέρρευσαν στο διαδίκτυο. Η Brennero είναι ένα μικρό SUV που θα μοιράζεται μέρη με το Jeep Avenger.

Η Alfa Romeo παραμένει ένας από τους λίγους κατασκευαστές που δεν έχουν παρουσιάσει ακόμα ηλεκτρικό αυτοκίνητο. Αλλά αυτό φαίνεται ότι θα αλλάξει, καθώς εικόνες που διέρρευσαν αποκάλυψαν το σχεδιασμό του πρώτου αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου της ιταλικής εταιρείας, που φημολογείται ότι θα ονομάζεται Brennero.

Η Alfa Romeo Brennero θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP της Stellantis, στην οποία ανήκει η ιταλική μάρκα. Αυτό θα την καταστήσει το νέο εισαγωγικού επιπέδου μοντέλο της Alfa Romeo, ανταγωνιζόμενο άλλα μοντέλα της Stellantis, όπως τα Peugeot e-2008, Opel Mokka Electric, Jeep Avenger και Fiat 600e SUV.

Όπως και αυτά τα αυτοκίνητα, η Brennero αναμένεται να χρησιμοποιεί μια μπαταρία 54 kWh που είδαμε για πρώτη φορά στο ανανεωμένο DS3 E-Tense, καθώς και έναν ηλεκτροκινητήρα 156 ίππων, προσφέροντας αυτονομία έως και 400 χλμ. στο Jeep Avenger. Αναμένεται ότι και η Alfa Romeo Brennero θα φτάσει αυτή την τιμή.

Μιλώντας στο DrivingElectric, ο επικεφαλής της Alfa Romeo, Jean-Philippe Imparato, δήλωσε ότι το επερχόμενο «σπορ αυτοκίνητο πόλης» της μάρκας θα έχει «την οδηγική συμπεριφορά μιας Alfa». Αν και δεν περιμένουμε ότι η Brennero θα διαθέτει αύξηση της ισχύος σε σχέση με τα αδελφικά μοντέλα της Stellantis, το ακριβές τιμόνι και η σπορ ρύθμιση της ανάρτησης θα μπορούσαν να την κάνουν πιο διασκεδαστική στην οδήγηση.

Ωστόσο, όπως μπορείτε να δείτε από τις εικόνες που διέρρευσαν, η Alfa Romeo Brennero παρουσιάζει μια μικρή σχεδιαστική απόκλιση σε σχέση με τους βενζινοκίνητους προκατόχους της. Η εμβληματική μάσκα «trefoil» της μάρκας θα παραμείνει, αλλά τώρα θα επεκτείνεται προς τα έξω σε μια πιο κομψή, ανασχεδιασμένη εκδοχή της τριπλής συστοιχίας προβολέων LED που έκανε το ντεμπούτο της στην υβριδική Tonale.

Η Brennero μοιράζεται κάποιες ομοιότητες με άλλα μοντέλα της γκάμας της Stellantis. Η τετραγωνισμένη γραμμή οροφής και οι χειρολαβές των θυρών που είναι τοποθετημένες στην τρίτη κολόνα μοιάζουν με αυτές του Avenger, ενώ η μαύρη επένδυση του αμαξώματος αντικατοπτρίζει την εξωτερική επένδυση του Mokka Electric, η οποία τονίζει τον SUV χαρακτήρα και βοηθά το αυτοκίνητο να φαίνεται πιο επιθετικό σε σύγκριση με το μικρότερο Opel Corsa Electric.

Λίγα είναι γνωστά για τη διαμόρφωση του εσωτερικού του πρώτου ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Alfa Romeo, αλλά αναμένεται ότι θα διαθέτει το ίδιο σύστημα infotainment Uconnect που εμφανίζεται σε όλη τη σειρά Stellantis, συμπεριλαμβανομένου του Fiat 500e. Οι εικόνες που διέρρευσαν δείχνουν ότι η Brennero θα αποκτήσει έναν ψηφιακό πίνακα οργάνων, πιθανότατα σε συνδυασμό με μια οθόνη αφής 10,25 ιντσών, όπως συμβαίνει σε αμφότερα τα Fiat, το Jeep Avenger και την Tonale.

Πότε μπορούμε λοιπόν να περιμένουμε από την Alfa Romeo να παρουσιάσει το δημιούργημά της; Δεδομένου του προχωρημένου σταδίου εξέλιξης που φαίνεται ότι βρίσκεται το αυτοκίνητο σε αυτές τις εικόνες, είναι πιθανό να αποκαλυφθεί κάποια στιγμή πριν από το τέλος της άνοιξης του 2024.

Αποκλειστική συνεργασία: Driving Electric

Δείτε τις τιμές όλων των μοντέλων της Alfa Romeo στην Ελλάδα

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!