Alfa Romeo Giulia GTA: Ραντεβού στο Goodwood

Οι σπορ εκδόσεις GTA και GTAm θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας

Alfa Romeo Giulia GTA: Ραντεβού στο Goodwood

Οι σπορ εκδόσεις GTA και GTAm θα εμφανιστούν στο Φεστιβάλ Ταχύτητας

Οι νέες Giulia GTA και GTAm θα κάνουν το επίσημο ντεμπούτο τους στη Μεγάλη Βρετανία στο φετινό Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood. Η GTAm θα λάβει επίσης μέρος στη σύντομη ανάβαση προς τον λόφο. Ο αναβαθμισμένος κινητήρας των 2,9 λίτρων και των 540 ίππων επιταχύνει το αυτοκίνητο από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3,6 δευτερόλεπτα, επίδοση, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη συμμετοχή της Sauber στην εξέλιξη και των δύο μοντέλων.

Στο 111ο έτος ζωής της Alfa Romeo, η θρυλική GTA θα βρεθεί για άλλη μια φορά στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς θα κάνει το ντεμπούτο της στο Ηνωμένο Βασίλειο, λίγο πριν πιέσει τον κινητήρα της, προκειμένου να τα καταφέρει στην περίφημη ανάβαση του Goodwood, μήκους 1,867 χιλιομέτρων. Οι θαυμαστές θα μπορούν να δουν, να ακούσουν, να… μυρίσουν και να έρθουν κοντά στο αυτοκίνητο, που ανέστησε το εμβληματικό όνομα GTA, με έναν τρόπο, που μόνο στο Φεστιβάλ Ταχύτητας του Goodwood μπορεί να γίνει.

Οδηγούμε την Alfa Romeo Giulia GTAm

«Γεννημένη» το 1965, η GTA είναι αρκτικόλεξο του ιταλικού όρου “Gran Turismo Alleggerita”, που στη γλώσσα μας σημαίνει στην ουσία «ελαφρύ gran turismo». Έχοντας έμπνευση από το συγκεκριμένο όνομα, η νέα Giulia GTA είναι εξοπλισμένη με μια βελτιωμένη έκδοση του αλουμινένιου V6 Bi-Turbo κινητήρα των 2,9-λίτρων, ισχύος 540 ίππων, που γνωρίζουμε ήδη από την Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio. Μαζί με την εκτεταμένη χρήση ελαφρών υλικών και την ενισχυμένη αεροδυναμική, που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την “Sauber Engineering”, η GTA έχει την καλύτερη αναλογία ισχύος/βάρους στην κατηγορία, αλλά και την πιο ταιριαστή οδική συμπεριφορά.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!