H Ducati τιμάει τον Troy Bayliss

Θεματική έκθεση στο μουσείο της εταιρείας για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Αυστραλού αναβάτη

H Ducati τιμάει τον Troy Bayliss

Θεματική έκθεση στο μουσείο της εταιρείας για τα 20 χρόνια από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Αυστραλού αναβάτη

Έως τις 19 Σεπτεμβρίου 2021 θα παραμείνει ανοιχτή η έκθεση στο Μουσείο της Ducati με αφορμή την επέτειο 20 χρόνων από τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο του Troy Bayliss στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike. Το διάστημα 1-4 Ιουλίου, οι ιστορικές μοτοσυκλέτες θα εκτίθενται στη Modena, στο Motor Valley Fest του 2021.

Η επιλογή της ημερομηνίας για τα εγκαίνια της έκθεσης, η 21η Μαΐου, δεν έγινε τυχαία. Στις 21 Μαΐου 2000, ένας σχεδόν άγνωστος Troy Bayliss, ακόμη, πέτυχε ένα επίτευγμα, που τον μετέτρεψε σε αναβάτη-θρύλο στις καρδιές και τις αναμνήσεις των οπαδών της Ducati και των Superbike: η απίστευτη τετραπλή προσπέρασή του στην πίστα της Monza.

Εκείνη την ημέρα ο Troy συμμετείχε στον αγώνα ως αντικαταστάτης του Carl Fogarty, που είχε τραυματιστεί στο Philip Island και, μετά από αυτό το επικό επίτευγμα, η Ducati αποφάσισε να τον αφήσει να τελειώσει το πρωτάθλημα με την εργοστασιακή 996 R. Εκείνη τη χρονιά τερμάτισε έκτος (243 πόντοι, 2 νίκες και 7 βάθρα), αλλά κέρδισε τη θέση του ως εργοστασιακός αναβάτης στην ομάδα της Ducati Infostrada. Κέρδισε τον πρώτο του τίτλο WSBK την επόμενη χρονιά, ανεβαίνοντας στο βάθρο 15 φορές.

Για όσους δεν μπορούν να επισκεφθούν το Μουσείο Ducati, προγραμματίζεται μια εις βάθος παρουσίαση αφιερωμένη στην καριέρα του Troy Bayliss κατά τη διάρκεια του “Ducati Museum Online Journey”, της διαδικτυακής περιήγησης του Μουσείου Ducati μέσω υπολογιστή, tablet ή Smart TV.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!