Opel Experimental: Πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου που δείχνει το μέλλον της μάρκας

Βασικό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου Experimental είναι ο φωτιζόμενος κεραυνός που τοποθετείται στο κέντρο της μάσκας.

Opel Experimental: Πρώτες φωτογραφίες του πρωτότυπου που δείχνει το μέλλον της μάρκας

Βασικό χαρακτηριστικό του πρωτότυπου Experimental είναι ο φωτιζόμενος κεραυνός που τοποθετείται στο κέντρο της μάσκας.

Η Opel αποκαλύπτει με το σταγονόμετρο πληροφορίες σχετικά με το πρωτότυπο Opel Experimental που πρόκειται να παρουσιάσει σε παγκόσμια πρεμιέρα στη φετινή Έκθεση IAA Mobility στο Μόναχο (5 – 10 Σεπτεμβρίου 2023).

Μετά την αποκάλυψη του ονόματος, την περασμένη εβδομάδα, η γερμανική μάρκα δημοσιεύει τις πρώτες φωτογραφίες του νέου concept car της.

Επειδή όμως η Opel χρησιμοποιεί πολλούς όρους που μπορεί να μας/σας μπερδεύουν, ας ρίξουμε πρώτα λίγο φως:

  • Opel Blitz: Σημαίνει Κεραυνός και είναι το σήμα της Opel.
  • Opel Compass: Η νοητή πυξίδα που σχηματίζουν η κεντρική πτυχή του καπό στον κατακόρυφο άξονα και οι προβολείς στον οριζόντιο άξονα, με το λογότυπο να βρίσκεται εκεί που τέμνονται αυτές οι δύο γραμμές.
  • Opel Vizor: Είναι το εμπρός μέρος με τη φαρδιά φάσα αντί μάσκας, ανάμεσα στους προβολείς και με το λογότυπο στη μέση.
  • Bold and Pure: Είναι η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της μάρκας

Οι πρώτες φωτογραφίες λοιπόν του πρωτότυπου Opel Experimental αποκαλύπτουν ένα από τα πιο εντυπωσιακά χαρακτηριστικά του: το νέο φωτιζόμενο Opel Blitz που τοποθετείται στο κέντρο της “πυξίδας” σε μια νέα εκδοχή του Opel Vizor, της χαρακτηριστικής μπροστινής μάσκας της Opel. Πλαισιώνεται από τον επιμήκη φωτισμό σχήματος φτερού στον οριζόντιο άξονα, ενώ η φωτιζόμενη κεντρική πτυχή δίνει ακόμα μεγαλύτερη ένταση.

Το Experimental θα διαθέτει επίσης το χαρακτηριστικό πτερύγιο στους τροχούς, ενώ στο εσωτερικό η δομή του προφίλ των καθισμάτων υποδηλώνει – σύμφωνα πάντα με την Opel – μια περισσότερο βιώσιμη προσέγγιση των εργονομικών καθισμάτων που ήδη γνωρίζουμε από την μάρκα.

Η επίσημη ενημέρωση μας θυμίζει, τέλος, πως το Opel Experimental δείχνει το μέλλον της μάρκας ερμηνεύοντας με ακόμα πιο δυναμικό τρόπο τη σχεδιαστική φιλοσοφία Bold and Pure.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!