Η Amazon φέρνει στην Ευρώπη τα πρώτα ηλεκτρικά van της Rivian

H Αmazon έφερε στη Γερμανία τα πρώτα ηλεκτρικά van τα οποία διαμόρφωσε κατά τις επιθυμίες της, μέσω της αμερικανικής Rivian, στην οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Η Amazon φέρνει στην Ευρώπη τα πρώτα ηλεκτρικά van της Rivian

H Αmazon έφερε στη Γερμανία τα πρώτα ηλεκτρικά van τα οποία διαμόρφωσε κατά τις επιθυμίες της, μέσω της αμερικανικής Rivian, στην οποία είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος.

Ο γίγαντας του ηλεκτρονικού εμπορίου, η Amazon, θα εντάξει στο στόλο οχημάτων της στη Γερμανία τα πρώτα φορτηγά του αμερικανικού κατασκευαστή ηλεκτρικών οχημάτων Rivian τις προσεχείς εβδομάδες, στο πλαίσιο των μακροπρόθεσμων σχεδίων για τον εξηλεκτρισμό του δικτύου μεταφορών της.

Η Amazon δήλωσε ότι 300 ηλεκτρικά φορτηγά θα βγουν στους δρόμους στις περιοχές του Μονάχου, του Βερολίνου και του Ντίσελντορφ, ως μέρος μιας παραγγελίας 100.000 οχημάτων που έκανε το 2019 από τη Rivian, της οποίας είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με 17%.

Η Rivian και η Amazon θα χρησιμοποιήσουν ένα ειδικά σχεδιασμένο πιο μικρό και στενό van από το αντίστοιχο αμερικανικό μοντέλο, για να ταιριάζει καλύτερα στους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων. Η Amazon έχει δεσμευτεί να επενδύσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο ευρώ για τον εξηλεκτρισμό του στόλου της στην Ευρώπη, με 400 εκατ. να προορίζονται για τη Γερμανία.

Η Amazon ξεκίνησε να χρησιμοποιεί τα van της Rivian στις Ηνωμένες Πολιτείες πέρυσι, και τώρα διαθέτει περισσότερα από 3.000 φορτηγά που παραδίδουν πακέτα σε περισσότερες από 500 πόλεις και περιοχές των ΗΠΑ. Στόχος της είναι να έχει 100.000 οχήματα Rivian στο στόλο της παγκοσμίως έως το 2030.

Έπειτα από μια εμπεριστατωμένη 18μηνη μελέτη έρευνας αγοράς, η Amazon αποφάσισε ότι κανένα επαγγελματικό όχημα από όσα υπήρχαν δεν ήταν αρκετά καλό. Έτσι, αποφάσισε αγοράσει ένα μεγάλο κομμάτι της Rivian και άρχισε να σχεδιάζει με τη συμβολή και τα σχόλια των διανομέων το τέλειο van για τις ανάγκες της.

Κατά τη φάση του σχεδιασμού, δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα τοποθέτησης μπαταριών διαφορετικού μεγέθους στα φορτηγά. Αυτό έγινε για να βελτιστοποιηθεί κάθε όχημα για τη συγκεκριμένη χρήση του. Αυτό είναι κάτι που λίγοι ανταγωνιστές μπορούν να προσφέρουν. Όλες οι εκδόσεις θα διαθέτουν επίσης σύστημα προειδοποίησης πεζών και σύστημα ανίχνευσης της προσοχής του οδηγού.

Αυτό που είναι σημαντικό, ωστόσο, είναι ότι τα οχήματα θα είναι πλήρως ενσωματωμένα στο σύστημα διαχείρισης logistics της Amazon, ώστε οι οδηγοί να μπορούν να επικεντρωθούν καλύτερα στην οδήγηση, επειδή δεν θα χρειάζονται πλέον άλλες συσκευές με πληροφορίες χάρτη ή οδηγίες παράδοσης.

Χάρη στην Alexa, που είναι ενσωματωμένη στα van, οι οδηγοί θα μπορούν να χρησιμοποιούν φωνητικές εντολές για να ζητούν βοήθεια κατά την οδήγηση ή τη μεταφορά πακέτων στο χώρο φόρτωσης.

Οι διανομείς ήταν αυτοί που όρισαν ότι το όχημα θα έπρεπε να έχει καλή ορατότητα κατά τους ελιγμούς, άνετο κάθισμα, εύκολη είσοδο και έξοδο από το όχημα, καθώς και ευκολία φόρτωσης και εκφόρτωσης κάθε είδους δέματος χωρίς πρόβλημα. Στοιχεία τα οποία σύμφωνα με την Amazon δεν έχουν εισακουστεί από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!