Tο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV Fiat 600 στην τελική μορφή του

Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Fiat, μας έδειξε εικόνες του μικρού ηλεκτρικού SUV 600, που αναμένεται να καταφθάσει το 2024 και πιθανότατα θα δανείζεται τεχνολογία από το Jeep Avenger.

Tο επερχόμενο ηλεκτρικό SUV Fiat 600 στην τελική μορφή του

Σε ένα βίντεο που δημοσιοποίησε η Fiat, μας έδειξε εικόνες του μικρού ηλεκτρικού SUV 600, που αναμένεται να καταφθάσει το 2024 και πιθανότατα θα δανείζεται τεχνολογία από το Jeep Avenger.

Η Fiat ετοιμάζεται να προσθέσει ένα δεύτερο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα στη γκάμα της και ένα νέο βίντεο που δημοσιοποίησε η ιταλική εταιρεία μας δίνει για πρώτη φορά μια καθαρή εικόνα του. Το Fiat 600 θα είναι το αντίστοιχο SUV του δημοφιλούς αυτοκινήτου πόλης 500. Θα βασίζεται στην πλατφόρμα e-CMP2 του ομίλου Stellantis και θα κυκλοφορήσει το 2024. Έχουμε δει εδώ και αρκετό καιρό διάφορες κατασκοπευτικές φωτογραφίες του, αλλά πλέον μπορούμε να το δούμε στην πλήρη του μορφή, χάρη στο βίντεο που αναρτήθηκε στο κανάλι της Fiat στο YouTube.

Το βίντεο αποκαλύπτει ένα μικρό 5θυρο SUV, παρόμοιο με το παλιό 500X όσον αφορά το μέγεθος και το σχήμα, υιοθετώντας την τελευταία σχεδιαστική γλώσσα της Fiat, όπως την είδαμε στο 500, ιδιαίτερα στα εμπρός και πίσω φώτα. Το Fiat 600 θα χρησιμοποιεί μια ειδική ηλεκτρική πλατφόρμα, που σημαίνει ότι θα μπορούσε να διαθέτει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό και πρακτικότητα πιο κοντά στο 500L MPV. Το αυτοκίνητο θα είναι επίσης στενά συνδεδεμένο με το νέο Avenger της αδελφής μάρκας Jeep του ομίλου Stellantis.

Το νέο Fiat 600 χρησιμοποιεί το σχεδιασμό του τελευταίου 500, αλλά το επιμηκυμένο μεταξόνιο θα επιτρέψει τη χρήση μεγαλύτερης μπαταρίας για να αυξηθεί η αυτονομία. Η μπαταρία 54 kWh του Jeep Avenger του δίνει επίσημη αυτονομία 400 χλμ. με ταχύτητες φόρτισης 100 kW, και θα μπορούσαμε να δούμε το ίδιο σύστημα κίνησης στο Fiat 600.

Το βίντεο δείχνει επίσης ότι το εσωτερικό του Fiat 600 θα χρησιμοποιεί έναν παρόμοιο στρογγυλεμένο ψηφιακό πίνακα οργάνων με το Fiat 500 και μια κεντρική οθόνη αφής, αλλά θα υιοθετήσει μια ελαφρώς πιο ώριμη σχεδιαστική προσέγγιση από ό,τι το ρετρό αυτοκίνητο πόλης. Μια ευρεία οθόνη είναι τοποθετημένη στην κορυφή του ταμπλό και από κάτω διαφαίνεται μια σειρά φυσικών κουμπιών για τον κλιματισμό.

Το νέο Fiat 600 θα αντικαταστήσει τόσο το 500X SUV όσο και το 500L MPV. Αυτά τα μοντέλα έχουν σημειώσει μέτρια επιτυχία για τη Fiat, με το 500X να καταγράφει σταθερές πωλήσεις από το λανσάρισμά του το 2014. Tο μεγαλύτερο 500L MPV σημείωσε δυνατές πωλήσεις κατά το λανσάρισμά του το 2012, προτού υποχωρήσει στο πλαίσιο της ευρύτερης πτώσης της ζήτησης MPV στην ευρωπαϊκή αγορά και η Fiat το κατήργησε τον Νοέμβριο του 2022. Με το 500X, που κινείται με κινητήρα εσωτερικής καύσης, να πλησιάζει στο τέλος της ζωής του, φαίνεται ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για τη Fiat να φέρει στη γκάμα των crossover ένα ηλεκτρικό μοντέλο.

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!