Porsche 911 GT2 RS: Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής (video)

Δείτε όλο το γύρο στο Nurburgring από τη θέση του οδηγού

Porsche 911 GT2 RS: Νέο ρεκόρ για αυτοκίνητο παραγωγής (video)

Δείτε όλο το γύρο στο Nurburgring από τη θέση του οδηγού

Νέο ρεκόρ για την κατηγορία των αυτοκινήτων παραγωγής με άδεια κυκλοφορίας στους δημόσιους δρόμους, σημείωσε η Porsche στο Nurburgring. Η 911 GT2 RS έσπασε τα χρονόμετρα στην “Πράσινη Κόλαση”, ολοκληρώνοντας τα 20,8 χλμ. σε χρόνο 6:43.300.

To ρεκόρ σημειώθηκε στις 14 Ιουνίου, με τον Lars Kern να κάθεται πίσω από το τιμόνι της GT2 RS των 700 ίππων. Σε σχέση με το εργοστασιακό μοντέλο, η συγκεκριμένη 911 έφερε το πακέτο της Manthley Performance. Το προηγούμενο ρεκόρ στη γερμανική πίστα για τη συγκεκριμένη κατηγορία ήταν 6:48.047.

“Η 911 GT2 RS έχει πραγματικά καλή πρόσφυση όταν φοράει το Manthey Performance Kit. Αισθάνεστε σαν να βρίσκεσαι σε αγωνιστικό αυτοκίνητο, ειδικά στις γρήγορες στροφές. Είναι πραγματικά συναρπαστικό πώς το αυτοκίνητο βγάζει στο δρόμο τους 700 του ίππους, ενώ φρενάρει απίστευτα καλά χωρίς να χάνει τον έλεγχο” είπε ο Kern, που στο τέλος της μεγάλης ευθείας είδε το ταχύμετρο να δείχνει πάνω από 310 χλμ/ώρα.

Το συγκεκριμένο kit απόδοσης της Porsche Tequipment, αποτελείται από σασί, αεροδυναμικά στοιχεία και εξαρτήματα φρένων ειδικά σχεδιασμένα για την 911 GT2 RS. Έτσι, η αεροδυναμική πίεση στο μπροστινό μέρος αυξάνεται από 49 σε 70 κιλά στο εμπρός μέρος και από 93 στα 200 στο πίσω, στην ταχύτητα των 200 χλμ/ώρα. Περιλαμβάνει επίσης τροχούς ελαφρού κράματος μαγνησίου από την Weissach.

“Είμαστε περήφανοι που ο Lars Kern μπόρεσε να σπάσει το ρεκόρ γύρου, χάρη στο Performance Kit, που αναπτύχθηκε μαζί με την Porsche και βελτιστοποιήθηκε σε πολλούς τομείς”, λέει ο Nicolas Raeder, Γενικός Διευθυντής της Manthey-Racing GmbH .

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!