H Hennessey εκτοξεύει τις δυνατότητες του Ranger Raptor

H αμερικανική Hennessey ανέλαβε να κάνει πιο ισχυρό και ικανό το Ford Ranger Raptor, εκτοξεύοντας την ισχύ του σε 500+ ίππους.

H Hennessey εκτοξεύει τις δυνατότητες του Ranger Raptor

H αμερικανική Hennessey ανέλαβε να κάνει πιο ισχυρό και ικανό το Ford Ranger Raptor, εκτοξεύοντας την ισχύ του σε 500+ ίππους.

Η Hennessey, η εταιρεία κατασκευής υπεραυτοκινήτων και οχημάτων υψηλών επιδόσεων με έδρα το Τέξας των ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα εξελίξει ένα νέο Ranger «VelociRaptor 500». Το μικρομεσαίο pick-up υψηλών επιδόσεων βασίζεται στο ολοκαίνουργιο Ford Ranger Raptor του 2024, στο οποίο οι μηχανικοί της Hennessey εφάρμοσαν την τεχνογνωσία τους για να αυξήσουν την ισχύ και να βελτιώσουν τις δυνατότητες.

Η ομάδα της Hennessey, η οποία «κάνει τα γρήγορα αυτοκίνητα πιο γρήγορα» για περισσότερα από 30 χρόνια, ενίσχυσε σημαντικά τον twin-turbo 3λιτρο V6 κινητήρα, που αποδίδει 411 ίππους και 583 Nm ροπής στη βασική διαμόρφωση. Χάρη σε ένα νέο σύστημα εισαγωγής αέρα υψηλής ροής, ένα μεγαλύτερο intercooler τοποθετημένο εμπρός και μια αναβάθμιση του λογισμικού διαχείρισης του κινητήρα, οι μηχανικοί της Hennessey αύξησαν την απόδοση στους 507 ίππους και 746 Nm ροπής.

Όπως συμβαίνει και με το Bronco Raptor «VelociRaptor 500» της Hennessey, ο κινητήρας συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων και ένα σύστημα τετρακίνησης που διαθέτει μπλοκέ εμπρός και πίσω διαφορικά, καθώς και ένα κιβώτιο χαμηλών σχέσεων για πρόσθετες ικανότητες εκτός δρόμου. Η επιπλέον ιπποδύναμη θα βελτιώσει περαιτέρω τις δυνατότητες του Ranger Raptor, το οποίο είναι εξοπλισμένο με ενεργό σύστημα εξάτμισης, αμορτισέρ Fox 2,5 ιντσών «Live Valve» με σύστημα εσωτερικής παράκαμψης, και λειτουργίες οδήγησης Normal, Eco, Sport, Slippery, Sand, Mud/Ruts, Rock Crawl, Baja και Tow-Haul.

Η τιμή του πακέτου VelociRaptor 500 ξεκινάει από 24.950 δολάρια (23.150 ευρώ), αποκλειστικά για το βασικό Ford Ranger Raptor. Η Hennessey θα μεταμορφώσει επίσης το εξωτερικό με προσαρμοσμένους προφυλακτήρες, εκτός δρόμου φώτα LED, μοναδικές ζάντες αλουμινίου 18 ιντσών με 10 ακτίνες, εκτός δρόμου ελαστικά 35 ιντσών και διακριτικά «VelociRaptor 500». Το εσωτερικό διαθέτει κεντημένα προσκέφαλα της Hennessey, πατάκια παντός καιρού και μια μοναδική πλακέτα με τον αριθμό κατασκευής.

Το νέο VelociRaptor 500 Ranger θα ολοκληρώσει μια εντατική περίοδο έρευνας και εξέλιξης στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας, σε ιδιωτικές πίστες δοκιμών και σε ακραίες συνθήκες εντός και εκτός δρόμου, και έρχεται με εγγύηση 3 ετών ή 58.000 χλμ. Οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν το 4ο τρίμηνο του 2023.

Hennessey VelociRaptor 500 Ranger

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!