Μία Porsche 911 ST γίνεται ηλεκτρική από την Everrati

Η τελευταία αμιγώς ηλεκτρική δημιουργία της Everrati αποδίδει 451 ίππους, που συνοδεύουν την κλασική της εμφάνιση.

Μία Porsche 911 ST γίνεται ηλεκτρική από την Everrati

Η τελευταία αμιγώς ηλεκτρική δημιουργία της Everrati αποδίδει 451 ίππους, που συνοδεύουν την κλασική της εμφάνιση.

Η Everrati, μία από τις κορυφαίες εταιρείες όσον αφορά τη μετατροπή κλασικών αυτοκινήτων σε ηλεκτρικά, αποκάλυψε τη νεότερη δημιουργία της, εμπνευσμένη από την εμβληματική Porsche 911 ST. Λόγω των νόμων περί εμπορικών σημάτων, η Everrati δεν αποκαλεί το νέο της μοντέλο Porsche 911 ST, αν και εξωτερικά είναι σχεδόν πανομοιότυπο με το πρωτότυπο αυτοκίνητο.

Αυτό συμβαίνει επειδή η Everrati παίρνει μια ανακαινισμένη βάση 911 «G-Series» για να δημιουργήσει τη δική της έκδοση της ST. Παρόλο που τα μοντέλα της σειράς 911 G κατασκευάστηκαν από το 1973 έως το 1989 (η μεγαλύτερη παραγωγή από κάθε άλλη 911), η 911 ST κατασκευάστηκε στην πραγματικότητα μεταξύ 1970 και 1971.

Ως μια ελαφριά, αγωνιστική έκδοση της 911, η σπάνια ST είναι εξαιρετικά περιζήτητη και ακριβή στις μέρες μας, οπότε δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η Everrati απέφυγε να επεξεργαστεί τις αρχικές ST για να δημιουργήσει το νέο αμιγώς ηλεκτρικό φόρο τιμής της. Όπως και σε άλλα μοντέλα της Everrati, υπάρχει μπαταρία 62 kW με ηλεκτροκινητήρες που μεταδίδουν κίνηση στον πίσω άξονα μέσω ενός διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης.

Το σύστημα κίνησης αποδίδει 451 ίππους, επαρκείς για επιτάχυνση από 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερα από 4 δευτερόλεπτα. Η Everrati συνεργάστηκε επίσης με την εξειδικευμένη Porsche RS Werks (που εδρεύει στις ΗΠΑ) για να διασφαλίσει ότι οι αισθητικές λεπτομέρειες και η κατανομή βάρους είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στην αρχική 911 ST.

Υπάρχουν πολλές επιλογές εξατομίκευσης, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρονικά ελεγχόμενης προσαρμοζόμενης ανάρτησης για εναλλαγή μεταξύ «δυναμικής οδήγησης, άνεσης και επιδόσεων». Μπορούν να προστεθούν μερικές ανέσεις για τον εκσυγχρονισμό του εσωτερικού, όπως κλιματισμός, υδραυλικό τιμόνι και Apple CarPlay.

Η αναδημιουργία της 911 ST δεν είναι η πρώτη Porsche που η Everrati μετατρέπει σε ηλεκτρική. Η αγγλική εταιρεία έχει επίσης κατασκευάσει ηλεκτρικές εκδόσεις της 911 γενιάς 964 σε μορφή Targa, Coupe και Cabriolet.

Everrati 911 ST

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!