To Nio ET5 Touring πριν από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας πρόκειται να αποκαλύψει ένα νέο πολυτελές station wagon.

To Nio ET5 Touring πριν από το ευρωπαϊκό ντεμπούτο του

Ένας από τους κορυφαίους κατασκευαστές αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας πρόκειται να αποκαλύψει ένα νέο πολυτελές station wagon.

H κινεζική εταιρεία κατασκευής αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων υψηλής ποιότητας Nio έχει ήδη εδραιωθεί σε ορισμένες σημαντικές ευρωπαϊκές αγορές. Η έλευση του Nio ET5 Touring, ενός ηλεκτρικού station wagon υψηλών επιδόσεων το 2025 είναι πολλά υποσχόμενη. Έχουμε ήδη οδηγήσει μια sedan έκδοση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου που έχει πρόθεση να ανταγωνιστεί την BMW i4 και εντυπωσιαστήκαμε, μια αίσθηση που αυτή η νέα έκδοση Touring θα μπορούσε κάλλιστα να ενισχύσει όταν φτάσει σε λίγα χρόνια.

Το ET5 Touring, το οποίο φωτογραφήθηκε στη Νορβηγία, μια αγορά στην οποία η Nio έχει ήδη εδραιωθεί, αναμένεται να μοιράζεται πολλά από τα μηχανικά χαρακτηριστικά του sedan. Αυτό σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί ένα πλαίσιο με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλουμίνιο, που θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτροκινητήρες τοποθετημένους και στους δύο άξονες. Το sedan έχει -στα χαρτιά- τιμές απόδοσης 490 ίππων και 700 Nm ροπής, που το εκτοξεύουν στα 100 χλμ. από στάση σε περίπου 4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα είναι 200 χλμ./ώρα.

Η Nio προσφέρει δύο επιλογές μπαταριών για το sedan ET5, 75 kWh ή 100 kWh, και αυτές παρέχουν αυτονομία WLTP 455 και 590 χλμ. αντίστοιχα. Η Nio αναφέρει χρόνο φόρτισης από 10% έως 80% σε 30 και 40 λεπτά, αντίστοιχα, για τα διαφορετικά μεγέθη μπαταριών, αλλά διαθέτει επίσης μια καινοτόμο δυνατότητα ανταλλαγής μπαταριών. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες να αντικαταστήσουν τη μπαταρία του αυτοκινήτου τους με ένα φορτισμένο πακέτο σε ένα μεγαλύτερο ταξίδι.

Αυτή η υποδομή ανταλλαγής μπαταριών υπάρχει ήδη στην πατρίδα της Nio, την Κίνα, και επεκτείνεται γρήγορα στις τρέχουσες ευρωπαϊκές αγορές της (Νορβηγία, Γερμανία, Ολλανδία, Δανία και Σουηδία) όπου αναμένεται να λειτουργούν 70 σταθμοί ανταλλαγής έως το τέλος του 2023. Αυτές οι επιλογές κίνησης και μπαταρίας αναμένεται να εφαρμοστούν στο νέο ET5 Touring, με τους πελάτες να ενθαρρύνονται να μισθώνουν την μπαταρία έναντι μηνιαίου τέλους που περιλαμβάνει επίσης δύο δωρεάν ανταλλαγές και 200 kWh δωρεάν φόρτισης ανά μήνα στη Νορβηγία.

Nio ET5 Touring

Όπως μπορούμε να δούμε, η κομψή σχεδιαστική γλώσσα του ET5 παραμένει ανέπαφη στο staion wagon μοντέλο. Όπως συμβαίνει με πολλά σύγχρονα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα, τα λεπτά φωτιστικά σώματα LED και οι πίσω μπάρες φώτων αποτελούν φυσική επιλογή, αλλά το Nio φαίνεται να έχει βρει τη δική του μινιμαλιστική εμφάνιση. Ο εσωτερικός σχεδιασμός του sedan Nio ET5 είναι καθαρός και απέριττος, με μια οθόνη infotainment 12,8 ιντσών να φροντίζει τους περισσότερους χειρισμούς με απλό τρόπο.

Όπως και πολλά άλλα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα-ανταγωνιστές, το ET5 έχει δώσει έμφαση στην ενσωμάτωση λογισμικού από την αρχή της δημιουργίας του. Εκτός από τις συνήθεις επιλογές, ο προσωπικός βοηθός «Nomi» της Nio είναι ενσωματωμένος στο ταμπλό. Το Touring πιθανότατα θα διατηρεί όλες αυτές τις λεπτομέρειες, απλά με έναν πιο ευέλικτο πίσω χώρο φόρτωσης. Οι τιμές για το sedan ET5 ξεκινούν από 60.900 ευρώ, οπότε είναι πιθανό το Touring να είναι λίγο πιο ακριβό.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!