Πρώτες εικόνες της Aston Martin DB12

Η Aston Martin είναι σχεδόν έτοιμη να λανσάρει τον διάδοχο της DB11.

Πρώτες εικόνες της Aston Martin DB12

Η Aston Martin είναι σχεδόν έτοιμη να λανσάρει τον διάδοχο της DB11.

Η Aston Martin DB11 λανσαρίστηκε το 2016, οπότε η αντικατάστασή της ήταν στα σκαριά εδώ και καιρό. Έχουμε δει τη νέα DB12 να δοκιμάζεται πολλές φορές, αλλά τώρα η Aston Martin επιβεβαίωσε την ημερομηνία παρουσίασης για το επόμενο grand tourer της, στις 24 Μαΐου.

Αυτές οι νέες επίσημες εικόνες επιβεβαιώνουν ορισμένες σχεδιαστικές λεπτομέρειες της DB12 που προηγουμένως ήταν κρυμμένες κάτω από το καμουφλάζ των αυτοκινήτων δοκιμών. Ο σχεδιασμός των φωτιστικών σωμάτων είναι μια εξέλιξη του απερχόμενου μοντέλου, με τρία ξεχωριστά φώτα μέσα στο σύμπλεγμα. Μπορούμε επίσης να δούμε την παραδοσιακή γρίλια της Aston Martin με πέντε οριζόντιες λάμες. Το μακρύ καπό διαθέτει μερικές επιθετικές πτυχώσεις, καθώς και ένα ζεύγος αεραγωγών.

Η εικόνα του πλευρικού προφίλ αποκαλύπτει ότι ο αεραγωγός της DB11 που βγαίνει από τον θόλο των εμπρός τροχών θα διατηρηθεί και η Aston Martin θα χρησιμοποιήσει αναδυόμενες χειρολαβές θυρών για την DB12. Το εικονιζόμενο είναι βαμμένο σε πράσινο χρώμα, με τεράστιες χρυσές ζάντες που καλύπτουν τους μεγάλους δίσκους φρένων. Προηγούμενες κατασκοπευτικές λήψεις έχουν αποκαλύψει τροχούς 21 ιντσών, πίσω φώτα σχήματος C και διπλή απόληξη εξατμίσεων.

Η Aston Martin μας έδωσε επίσης μια γεύση και από το εσωτερικό. Μια φωτογραφία της κεντρικής κονσόλας αποκαλύπτει μια οθόνη με πολλαπλές λειτουργίες, όπως κλιματισμού, πλοήγησης και συνδεσιμότητας smartphone. Κάτω από αυτήν βλέπουμε μια πιο παλαιομοδίτικη προσέγγιση με πολλούς φυσικούς διακόπτες και κουμπιά για διάφορα εσωτερικά χειριστήρια.

Όσον αφορά το σύστημα μετάδοσης κίνησης, η Aston Martin προσφέρει σήμερα έναν twin turbo V12 5,2 λίτρων που αποδίδει 608 ίππους ή έναν 4λιτρο V8 twin turbo από τη Mercedes με απόδοση 510 ίππους. Η Aston Martin ισχυρίστηκε στις αρχές του 2022 ότι θα συνεχίσει να διαθέτει αυτοκίνητα με κινητήρα V12 έως το 2026, οπότε αναμένουμε ότι και τα δύο συστήματα κίνησης της DB11 θα συνεχιστούν και στο νέο μοντέλο.

Πιστεύουμε ότι το όνομα του νέου αυτοκινήτου θα είναι «DB12», επειδή η Aston Martin έχει καταθέσει αίτηση για αυτό το εμπορικό σήμα. Ένας εκπρόσωπος της Aston Martin δήλωσε στο Auto Express: «Η Aston Martin καταθέτει τακτικά διεθνείς αιτήσεις εμπορικών σημάτων για την προστασία ονομάτων για πιθανή μελλοντική χρήση».

Η γκάμα της Aston Martin αποτελείται σήμερα από τέσσερα αυτοκίνητα, το SUV DBX, το εισαγωγικό Vantage, την κορυφαία DBS και την DB11. Η DB11 είναι το παλαιότερο αυτοκίνητο της γκάμας και όταν αντικατέστησε την DB9 ήταν η πρώτη Aston Martin που χρησιμοποίησε τεχνολογία η οποία προήλθε από τη συνεργασία με τη Mercedes-Benz.

Αποκλειστική συνεργασία: Auto Express

Απόδοση: Φαμπρίτσιο Λαζάκις

Google News icon
Ακολουθήστε το MotorOne.gr στο Google News για άμεση και έγκυρη ενημέρωση!